Harmen Gnodde rolt concours vanuit Duffel op

288 duiven werden er vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor Duffel, de zevende vitessevlucht van dit seizoen. Zaterdag werden de duiven om 08.15 gelost met een matige noorden wind. Het was Dirk Huizinga die de eerste prijs pakte in het afdelingsconcours. Dirk van harte proficiat.

Het was om 10.48 uur dat de eerste prijsduif op De Waard op de klep viel. Het was de 375 die met een snelheid van 75 kilometer per uur Harmen Gnodde zijn eerste zege van dit seizoen bezorgde. Harmen kreeg zijn duiven super en scoorde acht prijzen op dertien duiven en dat zijn de eerste, tweede, derde, vijfde, elfde, twaalfde, dertiende en zestiende prijs. Acht prijzen bij de eerste zestien, ongekend, toen moesten de meeste liefhebbers nog hun eerste duif krijgen. Harmen van harte proficiat met deze sensationele uitslag.

Piet en Simon Zeeman deden het ook weer prima met 10 prijzen op 16 duiven en ze beginnen met de vierde. Fokke Gnodde scoorde een mooie zesde plaats. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr deden het super met 14 prijzen op 18 duiven en ze beginnen met plek zeven. Pieter Woord deed het ook leuk met een mooie achtste plek. Gerrit Wakker had weer een mooie serie prijzen en begon op plek negen. Jef Custers deed het netjes met een tiende plaats.

Een mooie serie was er voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met 13 prijzen op 23 duiven. Pieter Woord was eerste en derde in de eerste divisie, Jef Custers tweede. Bij de duivinnen waren Piet en Simon Zeeman eerste, Pieter Woord tweede en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn derde. Bij de jaarlingen waren Piet en Simon Zeeman eerste, Fokke Gnodde tweede en Gerrit Wakker derde.

De minutenprijs was voor Bertram van Zuiden. De Jackpot voor de twee getekenden was voor Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Jelle Roskam.

Duffel was een vlot verlopen vlucht en alle duiven waren zeer snel weer thuis. Volgende week staat Quievrain weer op het programma. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.