Harm Gnodde wint eerste fondvlucht op Sezanne

 

Donderdagavond werden slechts 105 duiven ingemand op Sezanne een plek in Noord-Frankrijk gelegen op 459 kilometer van Urk. De weersvoorspelling was dusdanig slecht dat zelfs 6 van de 12 afdelingen hun vlucht annuleerden en twee afdelingen zochten een dichterbij gelegen station. Zaterdag bleek dat de lossingscommissie van Friesland hun huiswerk goed had gedaan en de duiven werden om kwart voor acht gelost met een toenemende noordwesten wind. De eerste prijs in ACG 5 was voor Dirk en Sien Huizinga met een prima derde plek op teletekst. Dirk en Sien van harte proficiat.

Op De Waard stond Harm Gnodde op zijn duiven te wachten. Harm is nu voor het tweede jaar op rij erg sterk bezig met zijn duiven en hoort inmiddels bij de Urker topliefhebbers. Harm is meestal beducht voor de vluchten op de dagfond, wat hijzelf nog een zwak punt vind. Het was om kwart voor drie echter toen zijn 042 Harm de victorie bracht op deze pittige vlucht van Sezanne. Harm scoorde verder een prima serie met vier prijzen op acht duiven. Ongemerkt staat Harm inmiddels tweede voor het kampioenschap en nog maar een paar punten achter op de koplopers. Harm genoot zaterdagavond van zijn huldiging voor de eerste prijs en kon een lekkere taart mee naar huis nemen. Harm van harte proficiat.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn maakten hun reputatie op de dagfond helemaal waar en scoorden de tweede, derde, achtste en tiende plek en een prima serie met zes prijzen op tien duiven. Op plek vier Gerrit Wakker en ook hier een mooie serie van drie prijzen op vijf duiven. Gerrit is maar wat trots op zijn verzorger Johan Bakker die zeer punctueel alle opdrachten uitvoert en de duiven uitstekend verzorgt. Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn deze keer met drie duiven present in de toptien met een vijfde, zesde en negende plek en een superserie van negen prijzen op de tien duiven. Iedere vlucht hebben Tiemen en Lub hun duiven in de kop van de uitslag en procentueel pakken ze verreweg het beste van alle Urker liefhebbers. Fokke Gnodde presteert een beetje in de schaduw van zijn broer Harm Gnodde, maar deed op Sezanne prima zaken door een keurige zevende plek en een mooie serie van vijf prijzen op tien duiven.

In de Varia Vis competitie onaangewezen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Harm Gnodde tweede, Comb. Van Zuiden derde en Gerrit Wakker vierde. In het Varia Vis competitie aangewezen staat Comb. Van Zuiden eerste, Harm Gnodde tweede, Schinkel-Korf derde en Gerrit Wakker vierde. In de Varia Vis competitie duif staat de 371 van Schinkel-Korf eerste, met de 620 en de 523 van Poel-Gouweleeuw jr op twee en drie voor de 380 van Schinkel-Korf op vier.

Dinsdagavond is het inmanden voor de eerste marathon en teletekstvlucht op Limoges en donderdagavond is het inkorven voor de derde midfondvlucht vanuit Soissons. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.