Harm Gnodde uitblinker op Boxtel 26-05-2012

                

Vrijdagavond werden 311 duiven ingemand voor de tweede supervitesse vlucht vanuit het Brabantse Boxtel, gelegen op zo’n 120 kilometer van Urk. Zaterdag werd door iedereen gerekend op een mooie vlucht met een snel verloop. Maar het peleton van zo’n 11.000 duiven, gelost om kwart voor acht, had toch grote moeite met de vlagerige oostenwind en deze omstandigheden zorgden voor onverwachte verschillen.

Om twintig over negen viel de favoriete 173 bij Klaas en Pieter Woord op het Voorland en won deze vlucht nipt met een snelheid van 75 kilometer per uur. De 173 scoorde hiermee zijn tweede overwinning dit seizoen bij PV Flevoland. Klaas en Pieter van harte proficiat. Op Urk heb je ook nog echte specialisten op de supervitesse. Johannes Nentjes en Klaas Post scoorden een prachtige eerste plaats in de afdeling op ruim 11.000 duiven, Johannes en Klaas van harte gefeliciteerd.

Gerrit Wakker deed heel goed mee met de tweede en de achtste plaats met twee jaarlingen. De grote uitblinker op Boxtel was echter de oom van Gerrit, Harm Gnodde. Deze liefhebber is in zijn eerste jaar als lid van PV Flevoland bezig met een prima seizoen. Harm scoorde maar liefst 4 duiven in de toptien met een derde, vierde, vijfde en zevende plek. Bij deze vier duiven pakte Harm ook zijn eerste twee getekende duiven, verder scoorde Harm 65% prijs. Een uitslag om in te lijsten, Harm Gnodde van harte proficiat met dit kunststukje.

Op de zesde plek draaiden Klaas en Marten van Urk hun superduif op de marathonvluchten de 134. Met verder nog een prima negende plek bewijzen Klaas en Marten dat hun duiven heel goed in orde zijn voor de komende klassiekers op de grote fond. Leo Bron uit Swifterbant scoorde een prima tiende plek. Deze kleine liefhebber bewijst met name op de vitesse en de midfond tot de betere spelers van PV Flevoland te horen.

In de eerste divisie was het volledige podium voor uitblinker Harm Gnodde. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr hadden deze vlucht het hoogste prijspercentage.

Komende vrijdag staat de vierde midfondvlucht op het programma vanuit Quievrain. Alle liefhebbers heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.