Harm Gnodde sterke winnaar op loodzware Chateauroux

 

Precies 100 duiven werden ingekorfd op Chateauroux, de langste vlucht voor de programmaspelers en tevens een Nationale vlucht. Door menig liefhebber wordt opgezien tegen vluchten van meer dan 700 kilometer, vooral als deze ook nog eens met kopwind is. Zaterdag was het zo ver, Chateauroux werd gelost om 07.15 uur met een Oost-Noordoosten wind en veel warmte. De duiven kregen het niet cadeau. In zulke omstandigheden komen de beste liefhebbers met de sterkste duiven naar voren. Jan en Hessel Ras maakten hun favorietenrol waar en pakten de eerste twee duiven in het ACG en deze scoorden een prima tweede en tiende plek op teletekst. Jan en Hessel Ras van harte proficiat.

Om 12 voor zeven, na elf en een half uur vliegen, viel de eerste duif op De Waard bij Harm Gnodde. Het was zijn twee jarige weduwnaar de 078 die op een afstand van 708 kilometer een snelheid maakte van 63 kilometer per uur en Harm de eerste prijs bezorgde op deze zeer zware klassieker. Na zijn overwinning op Sezanne is dit de tweede zege van Harm op de dagfond. Harm scoorde verder ook de vijfde plek met zijn eerstgetekende de 042 en de zesde plek met zijn 071. Drie kopprijzen op deze Chateauroux is iets waar je trots op kan zijn. Harm blijft ook in de race voor de eerste prijs in de Varia Vis competitie. Harm van harte proficiat met deze prima zege.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden natuurlijk ook prima mee met een tweede, derde en vierde plek. Hun eerste duif de 648 was meteen de tweede getekende duif. Bertram en Patrick scoorden het hoogste prijspercentage met zes prijzen op tien duiven mee.

Tiemen Schinkel en Lub Korf werden keurig zeven en negen en haalden vijf prijzen op tien duiven mee. Tiemen en Lub kunnen tevreden zijn over deze prestatie, alle kansen op het Varia Vis generaalkampioenschap hebben ze nog steeds in eigen hand. Dubbele Hakvoort was ook present in de toptien met de achtste en tiende plek. Op de tiende plek zijn tweede getekende de 728, een klasse duif die al veel kopprijzen heeft gepakt voor Dubbele.

Zaterdagavond was het om elf uur afslaan en toen ontbrak nog een behoorlijk aantal duiven van deze klassieker. Gelukkig zijn deze duiven goed nagekomen. Komende donderdag inmanden voor de laatste midfondvlucht op St Quentin en een teletekstvlucht. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.