Hans Wakker winnaar op eerste natourvlucht Wijchen

  

Bij PV Flevoland werden 169 duiven ingemand op de eerste natourvlucht vanuit Wijchen, gelegen op 97 kilometer van Urk. Deze vlucht heeft een officieel vluchtnummer gekregen om de specialisten mee te kunnen laten doen aan alle Nationale competities op deze discipline. Helaas konden de duiven op zaterdag niet in vier aparte groepslossingen worden gelost en dat is toch wel een behoorlijk nadeel voor de onervaren duiven op de kortste afstanden. De duiven werden om 11.20 uur gelost met een matige zuidwesten wind.

Om 12.23 uur dook de eerste duif de 983 naar beneden op de Klifweg bij Hans Wakker en met een snelheid van 91 kilometer per uur werd de eerste prijs bij PV Flevoland gescoord. Hans Wakker speelt alle oude duivenvluchten, laat daarna de vluchten voor jonge duiven aan zich voorbij gaan en speelt daarna zijn duiven in op de natour om vervolgens weer uit te blinken op de taartvluchten. Hans pakte ook nog de negende en tiende plek. Hans van harte proficiat met deze mooie zege.

Gerrit Wakker behoort al jaren tot de specialisten op de natour en maakte die reputatie op deze Wijchen helemaal waar met een tweede, derde, vierde, vijfde en zevende plek. Verder werden twaalf van de achttien duiven in de prijzen gespeeld. Gerrit was de hele week op zakenreis in Noorwegen, maar het blijkt dat zijn hokverzorger neef Johan Bakker het spelletje op de natour ook al aardig in de vingers begint te krijgen.

Wilco Nijenkamp deed het prima op zijn eerste natourvlucht en pakte met zijn jonge duif de 891 de zesde plek. Tevens was dit de eerste jonge duif in dit concours, wat op deze lastige vlucht een hele mooie prestatie is. Leo Bron deed ook goed mee en scoorde de achtste plek met zijn 101. Tevens was dit de tweede jonge duif in het concours. De derde jonge duif was de 996 van Piet en Simon Zeeman en deze viel net buiten de top tien, maar een elfde plek is een mooi resultaat voor een jonge duif.

Volgende week de tweede vlucht vanuit Gennep. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.