Hans Wakker sterke winnaar laatste natourvlucht Sittard

280 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de laatste vlucht van de natour vanuit Sittard, gelegen op 183 kilometer van Urk. De weersverwachting was andermaal niet geweldig, reden waarom er minder duiven werden ingemand. Zaterdag bleek het toch wel mee te vallen en werden de duiven om 10.00 uur gelost met een zuidoosten wind. Het waren Rein Ras en Jan Post die de eerste prijs wonnen in het afdelingsconcours. Rein en Jan van harte proficiat.

Om exact 11.54 uur arriveerde de eerste duif bij Hans Wakker. Zijn vier-jarige duiven de 664 maakte een snelheid van 97 kilometer per uur en bezorgde Hans de eerste prijs van PV Flevoland en een mooie vroege prijs in de afdeling. Hans heeft zijn duiven op de natour in topconditie. Op Sittard behaalden 10 van zijn 17 duiven prijs en dat betekent op de drie vluchten die de natour kent een prijspercentage van zeventig en dat is erg goed. Hans scoorden op Sittard de eerste, negende en tiende prijs. Nu hij zijn duiven top heeft zitten, behoort Hans tot de grote favorieten voor de taartvluchten. Hans van harte proficiat met deze mooie zege.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn waren natuurlijk ook weer goed voor de nodige kopprijzen. Op deze Sittard werden het een prima tweede en derde plek. Harmen Gnodde deed het ook weer goed met 16 prijzen op 31 duiven en Harmen begint met een keurige vierde plek. Frank, Gerwin en Harm Kempers worden zo’n beetje vaste klant in de toptien. Op deze vlucht waren ze goed voor 10 prijzen op 18 duiven en de mooie prijzen vijf en acht. Gerrit Wakker deed het ook netjes met 10 prijzen op 20 duiven en de prima prijzen zes en zeven. Riekelt en Jannie Brands waren goed voor een mooie serie van twee prijzen op vier duiven.

In de eerste divisie werd Hans Wakker eerste en Frank, Gerwin en Harm Kempers tweede en derde. Bij de jonge duiven werden Frank, Gerwin en Harm Kempers eerste en tweede en Jef Custers derde. Bij de duivinnen werd Hans Wakker eerste, Harmen Gnodde tweede en Gerrit Wakker derde.

De minutenprijs werd gewonnen door Bert Hakvoort. De Jackpot voor de eerste twee getekenden werd niet gewonnen. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Mister Taartvluchten Oscar Martens.

Sittard werd een redelijk goed verlopen vlucht met weinig verliezen.

Volgende week beginnen de taartvluchten. Een festijn van vier weken waar heel veel prijzen te winnen vallen, het goede doel het Ronald McDonaldhuis weer flink wordt gesteund en vier weken heel gezellig met veel duivenvrienden samen zijn. Kijk vooral op www.taartvluchten.nl

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.