Grandioze start Cor Poel en Dennis Gouweleeuw Jr 07-04-2012

 

Zaterdag 7 april was de eerste officiële wedvlucht van 2012 op Wijchen, waar vrijdagavond bij PV Flevoland 482 duiven op waren ingemand. Zaterdag was het erg koud, 6 graden met een stevige Noord-Noordwestenwind en af en toe wat regen. Iedereen was gespannen, wie zou de beste start hebben, de gevestigde namen of de nieuwe leden of de nieuwe combinaties. Zo’n nieuwe combinatie is opa Cor Poel en kleinzoon Dennis Gouweleeuw. Insiders hadden al gemerkt dat Cor veel plezier beleeft aan de nieuwe combinatie en dat hij erg gemotiveerd is om met zijn kleinzoon top te presteren. Cor en Dennis hadden er 48 mee en hun duiven kwamen als een trein. In de vereniging begonnen ze met 1, 2, 3, 7, 8 en 9, in ACG 5 van 1891 duiven 1, 3 en 7 en in de afdeling op 20.055 duiven beginnen ze met 5, 10 en 15. Cor en Dennis maakten deze eerste vlucht vanuit Wijchen tot een grandioos succes, niet alleen voor henzelf maar ook voor PV Flevoland, nogmaals van harte proficiat.

Gerrit Wakker deed goed mee en pakte de 4e en de 10e prijs. Ons nieuw lid Harm Gnodde gaf ook meteen zijn visitekaartje af. Niet alleen begon hij met 5 en 6 op de uitslag, maar met 40 duiven mee pakte hij zijn eerste 5 getekende duiven ook als zijn eerste 5 duiven in de uitslag. Een fantastische prestatie en een nieuw record in onze vereniging. Verder deed het Harm goed dat hij in de wedstrijd met zijn buurman Rein Ras een 1-0 voorsprong heeft genomen. Ook deze strijd zullen wij blijven volgen.

De nieuwe combinatie Schinkel-Korf behoorde meteen tot de uitblinkers. Met 35 jaarlingen mee werden 25 prijzen gepakt beginnend met 12, 13 en 14, dik 70% prijs met zo’n jonge ploeg duiven is een topprestatie. Verder was in Swifterbant Leo Bron de sterkste. Voor sommigen misschien verrassend, maar het is de meesten al duidelijk dat Leo zijn kolonie duiven tiptop in orde heeft en zeker op de vitesse en midfond bij de besten van PV Flevoland gaat horen.

In de eerste divisie pakt Harm Gnodde 1 en 2, terwijl broer Fokke nummer 3 werd. Gelukkig kwamen ondanks het koude weer de duiven goed naar huis en waren er heel weinig verliezen. Zaterdagavond werd de overwinning van Poel Gouweleeuw gevierd en had iedereen een leuke prijs gewonnen op onze Paas-attractievlucht. Het seizoen 2012 is goed gestart voor PV Flevoland, allen komend weekend veel succes op Boxtel.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.