Grandioze dubbelslag Jef Custers op Deurne

439 duiven werden vrijdag ingemand op de tweede vitessevlucht vanuit Deurne, gelegen op 135 kilometer van Urk. Deurne is een nieuwe lossingsplaats en ligt tussen Helmond en Venlo. De weersverwachting was niet al te best, vandaar dat de nodige marathonspelers nog een keer oversloegen met inkorven. Zaterdagmorgen vroeg bleek er een mooie opklaring van het weer te zijn, zodat al om 08.30 uur gelost kon worden. De wind was krachtig vanuit het zuidwesten, terwijl aan het IJsselmeer de wind westelijker was. Het was de nationaal kampioen van 2015 Dirk Huizinga die de eerste prijs scoorde in de regio. Dirk van harte proficiat met deze hele mooie zege.

Bij PV Flevoland was het de man met de kortste afstand van heel Friesland die op 09.40 uur een duif zag aankomen. Na een paar rondjes werd uiteindelijk de tweede duif als eerste geklokt, net een paar seconden voor zijn hokgenoot. Al snel bleek dat Jef Custers hiermee twee hele vroege duiven had en nadat alle meldingen bekend waren was de eerste en tweede prijs voor Jef. De winnende weduwnaar de 14-724 maakte een snelheid van 94 kilometer per uur en vloog eigenlijk zijn eerste knappe prijs en dan meteen de hoofdprijs bij PV Flevoland. Het wordt Jef altijd door iedereen enorm gegund en deze dubbelslag op Deurne is een fantastische prestatie. Jef van harte proficiat met deze knaluitslag.

Piet en Simon Zeeman scoorden nu de derde prijs, na vorige week al een knappe tweede prijs te hebben behaald. Misschien onopvallend maar toch na twee vluchten al meteen koploper voor het generaal kampioenschap. Wicher en Janny Okkes verrasten vorige week al met een prima elfde prijs, nu deden ze het nog beter met een supermooie vierde plek en maar liefst vijf duiven in de top 25. Fokke Gnodde pakte met zijn 13-686 een knappe vijfde prijs en deze 13-686 was ook al vijfde dit seizoen op de africhting vanuit Zutphen. Gerrit Wakker scoorde de zesde, achtste en negende plek. Zijn derde duif de 13-530 was achtste van de trainingsvlucht op Zutphen. Hans Wakker liet vorige week al met negen prijzen op veertien duiven zien dat zijn duiven er goed voor stonden. Op deze Deurne werd dat bevestigd met een keurige zevende plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf hadden de mooiste serie met 15 prijzen op 30 duiven en begonnen met een tiende plaats.

In de eerste divisie de tweede overwinning op rij voor Wicher en Janny Okkes, tevens werd ook de derde plek gepakt. Hans Wakker maakte het podium compleet met de tweede plek. Bij de jaarlingen werd Jef Custers eerste, Wicher en Janny Okkes tweede en Gerrit Wakker derde.

De Jackpot voor de twee getekende duiven was voor Bert Hakvoort. De laatste prijsduif was deze week niet gezet en deze Jackpot schuift door naar volgende week. Het was Piet Zeeman die exact voorspelde dat de eerste duif op 41 werd gedraaid en Piet won hiermee de minutenprijs.

Het blijkt dat met name op snelle vluchten het draaien van de getekende duiven erg moeilijk is. Dubbele Hakvoort is hier een echte maestro in en staat aangewezen daardoor ruim eerste. Fokke Gnodde is tweede, Hans Wakker derde, Wicher en Janny Okkes vierde en Hein Bakker vijfde. Onaangewezen staat het erg dicht op elkaar met Piet en Simon Zeeman op de eerste plek, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede, Gerrit Wakker derde, Fokke Gnodde vierde, Hans Wakker vijfde en Harmen Gnodde zesde. Bij de duifkampioenen staat Gerrit Wakker eerste met zijn 15-059 en tweede met zijn 15-036, Piet en Simon Zeeman derde met hun 12-343, Fokke Gnodde vierde met zijn 12-735 en Tiemen Schinkel en Lub Korf vijfde met hun 15-808.

Ook nu waren er weinig tot geen verliezen te melden en een compliment voor de lossingscommissie is zeker op zijn plaats.

Volgende week de derde vlucht voor de vitesse vanuit Weert gelegen op 158 kilometer vanaf Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.