Grandioze afdelingszege Riekelt en Jannie Brands op Chimay

20 liefhebbers hadden vrijdagavond 552 duiven bij PV Flevoland ingemand voor de tweede vlucht op de midfond opnieuw vanuit Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. De weersverwachting was niet al te best, maar afdeling Friesland’96 heeft een prima lossingsdeskundige waar we zeker onze goede duiven aan kunnen toevertrouwen. De duiven werden zaterdag om 09.15 uur gelost bij een stevige zuidelijke wind. Bij afdelingen die veel vroeger waren gelost haalden de duiven hoge snelheden.

Om 11.55 uur viel met hele grote snelheid de 19-025 op de klep bij Riekelt en Jannie Brands in Urk. Via automatisch doormelden stond de melding meteen bovenaan op de meldsite van de Blauwband. En dan wordt het spannend en afwachten of er nog een melding voor deze jaarlingdoffer de 025 zal komen. De 025 had de 305 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 115 kilometer per uur en dat bleek uiteindelijk goed voor de eerste prijs van PV Flevoland van 552 duiven en de eerste prijs van de afdeling Friesland’96 van 16.981 duiven.

Een geweldige prestatie van Riekelt en Jannie Brands en wat een geweldig talent is deze 19-025. Als eerste duif in de Jaarlingencompetitie eerste van de Afdeling en daarmee het maximaal aantal van 125 punten. Jannie had een vooruitziende blik door de 025 als eerstgetekende op de lijst te zetten en aangezien hun tweede duif de tweede getekende was, was ook de Jackpot voor de eerste twee getekenden voor hun met de prijzen 1 en 10. Verder scoorden ze met 13 van hun 15 duiven in de prijzen een formidabel prijspercentage. Kortom een geweldig weekend voor Riekelt en Jannie en daar feliciteren we ze van harte mee.

Jeugdlid Joas van Zuiden uit Swifterbant krijgt zijn duiven steeds beter in vorm. Op deze Chimay scoorde hij 29 op 48 en begon hij met de prijzen twee en zes en zijn eerste duif behaalde een fantastische derde prijs in de afdeling. Voor Robbie Vahl was het in Ketelhaven echt genieten toen maar liefst vier duiven tegelijk op de klep vielen en de mooie prijzen drie, vier, vijf en zeven scoorden. Met 17 op 26 zag Robbie zijn hokprestatie er ook goed uit. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren goed voor 24 op 35 en zij begonnen met de achtste prijs. Jacob Loosman was goed voor 14 op 16 en een knappe negende prijs.

Verdere uitblinker Johannes Schinkel met 13 op 18. In de eerste divisie eerste Joas van Zuiden en tweede en derde Robbie Vahl. Het volledige podium bij de jeugd is natuurlijk voor Joas van Zuiden. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Pieter Woord.

Midfond onaangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Jacob Loosman, derde Piet en Simon Zeeman, vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf en vijfde Joas van Zuiden. Aangewezen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Joas van Zuiden, vierde Jelle Roskam en vijfde Pieter Woord. Bij de duiven eerste Riekelt en Jannie Brands met hun 19-025, tweede, vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 19-757, 17-188 en 18-660, derde Joas van Zuiden met zijn 16-930.

Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Jacob Loosman, derde Piet en Simon Zeeman, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Robbie Vahl. Aangewezen eerste jeugdlid Joas van Zuiden, tweede Piet en Simon Zeeman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf en vijfde Klaas van den Berg. Bij de duiven eerste jeugdlid Joas van Zuiden met zijn 18-393, tweede Piet en Simon Zeeman met hun 17-870, derde, vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-660, 18-661 en 19-787.

De duiven zijn van Chimay allemaal prima teruggekomen en dat is zeker een compliment aan de lossingsverantwoordelijke waard.

Volgende week donderdag inmanden voor de eerste dagfond op Troyes gelegen op 500 kilometer van Urk en vrijdag voor de supervitesse vanuit Heusden-Zolder gelegen op 182 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.