Gezellige prijsuitreiking NIC en ZLU PV Flevoland Urk

Zaterdagavond 2 september was de prijsuitreiking van alle prijzen die op de NIC en ZLU vluchten bij PV Flevoland in 2017 zijn gewonnen.

Het NIC seizoen:

De zeven NIC vluchten werden gewonnen door Wicher en Janny Okkes (2 x), Klaas van Urk (2 x), Riekelt en Jannie Brands, Meindert en Jan de Boer en Piet Bakker. Opvallende prestaties waren er van Piet Bakker die van Ruffec om 02.16 uur de 6e NPO constateerde en op Dax waar Wicher en Janny Okkes goed waren voor de 7e NPO. Vooral op de laatste vluchten was Klaas van Urk niet te stuiten, pakte uit met mooie series en trok daarmee het felbegeerde kampioenschap naar zich toe. Klaas van Urk is in het dagelijks leven visserman die op de Noordzee zijn brood verdient. Klaas heeft een team geformeerd met zoon Marten van Urk en sportvriend Frank Kempers. Terecht werd Team Klaas van Urk op deze avond in het zonnetje gezet, net als Meindert en Jan de Boer die goed waren voor het aangewezen kampioenschap en de asduif met hun topduivin Meike.

IMG 3145 IMG 0447

Onaangewezen kampioen: 1 Klaas van Urk, 2 Meindert en Jan de Boer en 3 Piet Bakker. Aangewezen kampioen: Meindert en Jan de Boer. Asduif Meindert en Jan de Boer met hun Meike NL15-4275293.

Het ZLU seizoen:

De zeven NIC vluchten werden gewonnen door Pieter Woord (3 x), Jan Grootoonk (2 x), Tony Berlijn en Frans van den Berg jr. Opvallende prestaties: Op de loodzware Barcelona schitterde Tony Berlijn met de 3e Nationaal en de 5e Internationaal. Jan Grootoonk constateerde zijn NL13-1693286 opnieuw vroeg van Marseille en deze duivin werd daarmee 2e Asduif ZLU Marseille over 3 jaar en 10e Asduif ZLU Marseille over 4 jaar. Het hoogtepunt werd de laatste vlucht Perpignan waar Leontine NL15-1872166 om 01.27 uur Pieter Woord de 1e Nationaal Perpignan en de 1e Internationaal Perpignan bezorgde. Pieter Woord en zijn compagnon Louw van den Berg zijn zo’n vier jaar bezig om duiven te kweken die kunnen uitblinken op de ZLU en met hun Leontine hebben ze met deze internationale zege op Perpignan nu al de kroon op hun werk.

aaaa   IMG 0448

Onaangewezen kampioen: 1 Pieter Woord uit Urk, 2 Jan Grootoonk uit Bant en 3 Gerard en Jelly Baarda uit Pingjum. Aangewezen kampioen: Pieter Woord. Asduif Pieter Woord met Leontine NL15-1872166.

Het werd een zeer gezellige avond waar onder het genot van een Chinees buffet nog lang werd nagepraat over het afgelopen seizoen en al weer plannen gemaakt werden voor het seizoen 2018. PV Flevoland en haar leden en deelnemers kunnen terugkijken op een zeer geslaagd NIC en ZLU seizoen.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.