Geweldige uitslag Joas van Zuiden op Sens

13 liefhebbers korfden donderdag bij PV Flevoland 174 duiven in voor de tweede vlucht van de dagfond vanuit Sens gelegen op 526 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdag al vroeg gelost om 07.00 uur met een matige meest zuidelijke wind. Het was Jelle Stuurman uit Heerenveen die de eerste prijs scoorde in Samenspel F en daar feliciteren we Jelle van harte mee.

Om 13.12 uur kwam uit de goede richting met hoge snelheid de 19-149 die meteen op de klep viel bij jeugdlid Joas van Zuiden in Swifterbant. De 149 had de 517 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 84 kilometer per uur. Na de melding stond de 149 meteen bovenaan de lijst en na een kwartier wachten bleek ook op de verdere afstanden geen snellere duif. De 149 ontpopt zich tot een echte super met de laatste weken derde op Troyes, eerste op Rethel (tweede op Teletekst) en nu weer eerste op Sens. De 149 is gekweekt door Cees Nagel en zijn vader komt bij Eijerkamp vandaan uit Zoon Playboy 596 x Dochter V-Power, de moeder is eigen kweek van Cees uit de Nero x Manon. Ondertussen heeft de 149 ook stevig de leiding genomen in de Jaarlingencompetitie. Joas deed het op deze Sens geweldig met 21 prijzen op 30 duiven en Joas begon met de eerste, tweede, vijfde en zesde prijs. De laatste weken heeft Joas zijn duiven prima voor elkaar met als resultaat geweldige uitslagen. Joas van harte proficiat met deze zege, geweldige uitslag en fantastische jaarling de 149.

Tiemen Schinkel en Lub Korf scoorden een prima 9 op 14 en begonnen met de derde prijs. Erik Korteweg heeft in de 342 ook een goede duif die daarmee keurig vierde werd. Riekelt en Jannie Brands waren goed voor 7 op 11 en zij begonnen op een knappe zevende plek. Zoltan Varga maakt zijn debuut in de top tien met een mooie achtste prijs. Jelle Roskam bewijst zijn specialisatie op de dagfond met de knappe prijzen negen en tien. Verdere uitblinkers Johannes Schinkel met 7 op 10 en Pieter Woord met 2 op 2. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Piet en Simon Zeeman met de prijzen 11 en 18. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Zoltan Varga. In de eerste divisie eerste en tweede Joas van Zuiden en derde Erik Korteweg. Bij de jeugd het volledige podium voor Joas van Zuiden. Alle winnaars proficiat.

Op de dagfond onaangewezen eerste Joas van Zuiden, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Jelle Roskam en vijfde Johannes Schinkel. Aangewezen eerste Joas van Zuiden, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Johannes Schinkel, vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf en vijfde Piet en Simon Zeeman. Bij de duiven de eerste vier voor Joas van Zuiden met zijn 19-149, 18-313, 18-631 en 18-940, vijfde Jelle Roskam met zijn 19-127.

Generaal onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Piet en Simon Zeeman, derde Joas van Zuiden, vierde Robbie Vahl en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Aangewezen eerste Joas van Zuiden, tweede Piet en Simon Zeeman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Johannes Schinkel en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf. Bij de duiven eerste en vierde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-812 en 18-308, tweede en vijfde Joas van Zuiden met zijn 18-313 en 19-149, derde Johannes Schinkel met zijn 17-101.

Volgende week de vierde midfond vanuit Arlon, gelegen op 333 kilometer van Urk en de eerste vlucht met jonge duiven vanuit Gennep gelegen op 114 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.