Geslaagde tentoonstelling PV Flevoland

 

De tentoonstellingscommissie bestaande uit Tiemen Schinkel, Dubbele Hakvoort en Louw van den Berg had deze keer gekozen voor een viertallenshow op zaterdag 28 december. Vrijdagavond werden 29 viertallen ingezet, waarvan liefst 10 in de jeugdklasse. PV Flevoland spant zich in om de duivensport op een leuke manier toegankelijk te maken voor het gehele gezin. Zo kunnen leden ook een viertal inschrijven voor een kind, kleinkind, neef, nicht of buurkind. Daardoor kan de jeugd op een positieve manier kennis maken met de duivensport. Zaterdagavond was het vanaf half acht gezellig toeven in het clublokaal, waar veel leden met partners en kinderen aanwezig waren.

Op de foto met de deelnemers van de jeugdklasse zien we vlnr Simone Zagema, Sylvana Okkes, Willem Zagema, Meindert de Boer, Klaas Hessel van Urk en Marilene en Naomi Bakker. Zij kregen allemaal een leuke prijs van ceremoniemeester Simon Zeeman.

Tentoonstelling 1

De drie mooiste viertallen waren zeer toevallig ook allemaal ingezet in de jeugdklasse. Grote winnaar was de 7-jarige Naomi, dochter van de trotse ouders Piet en Janna Bakker. Op de tweede plek Willem en Simone Zagema (neef en nicht van oom Pieter Woord) met als keurige derde Meindert junior, zoon van Meindert de Boer die samen met broer Jan een topduo vormt op de overnachtvluchten. De winnaars kregen een tegoedbon voor een mooi vleespakket.

Tentoonstelling 2

De verloting liep als een trein met als hoogtepunt de verloting van een naambord, geschonken door ons nieuwe lid Bert Weerstand. Deze geweldige prijs werd na persoonlijke interventie door Meindert de Boer gewonnen door zijn buurman Klaas van Urk. De 12 geschonken bonnen werden verkocht voor 1.050 euro, een prima gemiddelde van boven de 80 euro per bon.

Ons nieuwe lid Piet Bakker had een leuk initiatief. Uit de duivenkolonie van de onlangs overleden Jaap van der Reest waren na zeer strenge selectie 6 duiven overgebleven. Deze werden voor totaal 180 euro verkocht en deze gehele opbrengst wordt overgemaakt aan KIKA.

De winnaars van de jaarlingencompetitie werden ook gehuldigd. Jan en Hessel Ras waren ook nu weer de grote blikvangers met de eerste en tweede prijs. Fokke Gnodde werd keurig derde. Riekelt Brands eindigde als vierde vlak voor Rein Ras en Jan Post. De winnaars kregen allemaal een mooi vleespakket.

En als het gezellig is dan vliegt zo’n avond voorbij. PV Flevoland is zeer tevreden over de tentoonstelling en bedankt Tiemen, Dubbele en Louw voor de prima organisatie.


Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.