Geslaagde tentoonstelling PV Flevoland Urk

           

Maandagavond 29 december werden ruim 100 duiven ingezet op de tentoonstelling van PV Flevoland. Grote favoriet was natuurlijk Joop van Dok uit Lelystad. Joop is de grote specialist in de provincie Flevoland op het gebied van tentoonstellingen.

Dinsdagmorgen werden de duiven gekeurd en de keurmeester was zeer te spreken over de kwaliteit van de ingezette duiven. Bij de oude doffers was de eerste prijs voor Hein Bakker, de tweede voor Jef Custers en de derde voor Klaas van Urk. Bij de oude duivinnen was de eerste prijs voor Joop van Dok, de tweede voor Oscar Martens en de derde voor Meindert & Jan de Boer. Bij de jonge doffers was de eerste en tweede prijs voor Frank, Gerwin en Harm Kempers en de derde voor Hein Bakker. Bij de jonge duivinnen was de eerste prijs voor Jan, Sijtje en Erik Tekkelenburg, de tweede voor Jef Custers en de derde voor Klaas van Urk. Bij het mooiste viertal was het erg spannend, de grote favoriet Joop van Dok en de broers Piet en Simon Zeeman werden zeer nipt geklopt door Hein Bakker. Hein is voor de Urker liefhebbers altijd favoriet als het om tentoonstellingen gaat. Hein is daar al weken mee bezig en had voor deze TT precies de juiste selectie om een groot vleespakket voor het mooiste viertal in de wacht te slepen. Ook de beginnende liefhebbers Frank, Gerwin en Harm Kempers gaven hun visitekaartje af door meteen de twee mooiste jonge doffers te scoren. Een bewijs dat deze duivenfamilie meteen de goede kwaliteit op hun hok heeft zitten en dat beloofd wat voor komend seizoen.

 Hessel en Jan  Tentoonstelling  Tentoonstelling 3

Dinsdagavond zal het lokaal helemaal vol met liefhebbers uit de gehele regio. Simon Zeeman was natuurlijk ceremoniemeester en verkocht op zijn enthousiaste wijze de geschonken bonnen voor een heel mooi gemiddelde.

Jan Post en Hessel Ras werden gehuldigd en deze kregen mooie vleesprijzen. Jan Post en Rein Ras presteerden het om in 2014 eerste en tweede te worden in de jaarlingencompetitie en Jan en Hessel Ras werden daarin drie en vier.

Simon gaf ook de winnaars van de tentoonstelling de aandacht die ze verdienden en zij gingen ook allemaal met mooie vleesprijzen naar huis. Bertram van Zuiden deed het super met de verloting, waarin heel veel mooie prijzen te winnen waren. Kortom dankzij Tiemen en Louw had PV Flevoland een mooie en geslaagde tentoonstelling en een super gezellige avond op het einde van 2014.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.