Gerrit Wakker super op Hapert oude duiven

   

81 oude duiven werden bij PV Flevoland ingemand op Hapert, gelegen op 148 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdag gelost met een matige westen wind. Het was Rinus van de Ree die de eerste prijs scoorde in ACG 5. Rinus van harte proficiat.

Tegenwoordig worden steeds meer vluchten beslist door superduiven. De 046 van Gerrit Wakker is zo’n superduif en deze scoorde de afgelopen drie wedstrijden op Duiven de derde prijs, op Gennep de eerste prijs en op deze Hapert werd ook de eerste prijs gepakt. Gerrit zijn overige duiven deden het prima want ook de vierde, zesde, zevende en tiende prijs was zijn deel. Over deze drie vluchten was de 046 verreweg de beste duif en het is een voorrecht om zo’n goudklompje op je hok te hebben. Gerrit, Johan en Klaas van harte proficiat.

Piet en Simon Zeeman scoorden op deze Hapert ook twee kopprijzen met een tweede en negende plek. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden prima mee met een derde en achtste plaats.

Ja en dan weer Harm Gnodde. Harm had op deze vlucht vier duiven mee, pakte twee prijzen en zijn 911 werd als tweede getekende vijfde in de vereniging. Daarmee werd Harm Gnodde eerste in de Varia Vis competitie Zomer Oud eerste onaangewezen en eerste aangewezen. Harm Gnodde ontpopt zich daarmee steeds meer als een uitstekende kampioenschapsspeler. Harm blijft heel rustig, doet precies genoeg om op alle fronten voor de eerste plaats mee te doen en wint ondertussen heel veel kampioenschappen en dat is natuurlijk waar het om gaat in de duivensport.

Leo Bron leverde op deze vlucht ook een prima prestatie door vijf van zijn negen duiven in de prijzen te draaien.

Het experiment om naast de eerste drie vluchten voor jonge duiven ook drie vluchten voor oude duiven te organiseren lijkt een succes te zijn. Het vooroordeel dat door de deelname van oude duiven de competitie van de jonge duiven negatief wordt beïnvloed blijkt niet uit de resultaten. Uit de uitslagen blijkt gewoon dat de jonge duiven een veel hogere snelheid halen dan de oude duiven. Ook als je het breder trekt over de drie Urker verenigingen blijken iedere vlucht de eerste duiven jonge duiven te zijn.

Komende week de eerste vlucht voor de natour. Ondanks dat dit een trainingsvlucht is, heeft deze vlucht een officieel vluchtnummer en worden op alle niveaus uitslagen gemaakt. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.