Gerrit Wakker pakt zege op Tours 21-07-2012

Donderdagavond werden door 10 leden 124 duiven ingemand op Tours, een stad in Frankrijk op zo’n 684 kilometer gelegen van Urk. De organisatie was heel blij met dit aantal duiven op het einde van een zeer lastig oude duiven seizoen. De duiven werden zaterdagmorgen om half acht gelost met een matige noordenwind. Mooi duivenweer en inderdaad werd het een mooie vlucht. Het waren Riekelt Brands en Maarten Hakvoort die mooie teletekstplaatsen scoorden. Riekelt en Maarten van harte proficiat.

De eerste duif van PV Flevoland arriveerde om 17.57 uur op het Winterpeil bij Gerrit Wakker. Gerrit zijn driejarige duivin maakte een snelheid van 65 kilometer per uur en scoorde een mooie 3e plaats in het ACG en 26e in de afdeling. Aangezien Gerrit door zijn werk vaak in het buitenland zit is er meer sprake van het team Gerrit Wakker bestaande uit verder Klaas de Boer en neef Johan Bakker. Team Gerrit Wakker scoorde ook nog een keurige 5e plek. Gerrit, Klaas en Johan van harte proficiat met deze mooie zege.

Verder was deze Tours een eenzijdig verhaal; Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn hadden 25 duiven in concours en scoorden 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9 en 10 en hadden totaal 15 van de 25 duiven in de prijzen. Dat is natuurlijk gewoon super, Bertram en Patrick van harte proficiat met dit kunststukje. Jammer dat zij pas op het eind van het oude duiven seizoen hun duiven weer top hadden zitten, maar dit zal Bertram en Patrick alleen maar sterken om volgend jaar aan het begin van het seizoen meteen goed uit de startblokken te gaan. De kwaliteit is volop aanwezig, aangezien ze op deze Tours maar liefst 3 jaarlingen in de toptien pakten.

In de eerste divisie was de eerste plek voor Dubbele Hakvoort met daar kort achter Piet Molenaar en Hans Wakker op de plekken twee en drie.

Klaas en Marten van Urk scoorden 2 prijzen met 2 duiven mee en dat is knap van deze overnachtspelers.

De volgende kans is Berlijn, een zogenaamde Olympische race. Het inkorven is woensdagavond van 18.45-19.45 uur. Iedereen kan meedoen, deelnemerscertificaten zijn niet nodig, kosten zijn 15 euro per duif. Gezien de weersvoorspelling is er een grote kans op Olympische roem voor deze regio. Voor wie wordt deze Berlijn het hoogtepunt in zijn duivenleven ? Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.