Gerrit Wakker wint vlotte vlucht vanuit Quievrain

 

309 duiven werden er vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de vijfde vlucht op de midfond vanuit Quievrain, gelegen op 284 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen moest eerst gewacht worden op het passeren van een koufront met motregen. De duiven werden gelost om 11.30 uur met een west noordwesten wind en mooi zonnig weer. Het was Jan Bos uit Ens die het afdelingsconcours won. Jan van harte proficiat met deze fantastische prestatie.

Om 14.56 uur viel de jaarling duivin de 507 op de klep op het Winterpeil bij Gerrit Wakker. De 507 maakte een snelheid van 83 kilometer per uur en bezorgde Gerrit zijn eerste zege van dit seizoen bij PV Flevoland. Gerrit heeft wat pech gehad met de gezondheid van zijn duiven, maar heeft nu de stijgende lijn weer te pakken. Gerrit scoorde 20 prijzen op 41 duiven. Gerrit van harte proficiat met deze mooie zege.

Jef Custers was op Quievrain één van de uitblinkers met 7 prijzen op 11 duiven en Jef begint met de prijzen twee en drie. Jef is bezig met zijn beste seizoen tot nu toe bij PV Flevoland en bewijst dat leeftijd er niet toe doet in onze mooie duivensport. Piet en Simon Zeeman scoorden de vierde plek met hun fameuze Slagschip. De twee-jarige doffer de 736 staat wekelijks vermeld op de website van het prestieuze PIPA bij de beste duiven van Nederland. Fokke Gnodde scoorde een mooie vijfde plek met zijn topduivin de 735. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn zijn andermaal de grote uitblinkers deze vlucht. Zij scoorden 20 prijzen op 28 duiven en beginnen met zes, zeven en acht. Hun eerste zes duiven waren duivinnen. De eerste geklokte duif was weer de 688, deze maand al vier keer in de toptien en totaal al acht toptien noteringen. Wat een klasbak en wat een voorrecht om zo’n goede duif op je hok te mogen hebben. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr deden het ook prima met 12 prijzen op 17 duiven en zij beginnen met een mooie negende plek. Dubbele Hakvoort deed het ook geweldig met 5 prijzen op 10 duiven en Dubbele begint met een mooie tiende plek.

In de eerste divisie zit Jef Custers eerste en tweede met Dubbele Hakvoort als derde. Bij de jaarlingen zit Gerrit Wakker eerste, Jef Custers tweede en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn derde. Bij de duivinnen zit Jef Custers eerste, Fokke Gnodde tweede en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn derde.

De minutenprijs was voor Hein Bakker. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Piet en Simon Zeeman. De Jackpot voor de laatste prijs was voor Dubbele Hakvoort.

Quievrain werd een zeer vlot verlopen vlucht en er waren geen verliezen.

Komende week is het vanavond inmanden voor Barcelona, dinsdag voor Cahors, donderdag voor Chateauroux en vrijdag voor de eerste trainingsvlucht jonge duiven vanuit Deventer. Het belooft letterlijk een zeer warme week te worden, hou het hoofd koel en allen veel succes op de vluchten.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.