Gerrit Wakker wint Perpignan ZLU PV Flevoland Urk 03-08-2012

  Winnaar Perpignan

Op Perpignan werden 28 duiven ingekorfd bij PV Flevoland Urk. De deelnemers hadden een gemiddelde afstand van 1135 kilometer. De duiven werden vrijdag om vijf voor zeven gelost bij een matige zuidwesten wind.

De eerste duif viel zaterdagmorgen om 8.38 uur bij Gerrit Wakker op Urk. Gerrit Wakker is in het dagelijks leven een drukbezette zakenman. Voor de verzorging van zijn duiven heeft hij ondersteuning van Klaas de Boer en Gerrit zijn jonge neef Johan Bakker. Gerrit is een programmaspeler maar wil serieus werk gaan maken van het ZLU spel. Voor Perpignan had Gerrit 2 duiven ingekorfd en speelde twee prijzen zowel bij PV Flevoland, Fiante, Fondunie 2000 en de ZLU. 100% prijs, een hoofdprijs en de serie 2 bij Fiante is een topresultaat en ongetwijfeld een stimulans om de ZLU deelname de komende jaren uit te breiden. Zijn eerste duif de NL09-1721178 vloog in 2011 al kop op de ochtendlossing van Ruffec. De vader van de 178 is de 04-501 gekocht bij Bram Walpot, welke een kleinzoon is van de Barcelona 87-381 en de 1e Bordeaux. De moeder van de 178 komt van Gerrit zijn oom Harm Gnodde uit een doffer van Martin van Zon en een duivin van Henk Bussing. Gerrit kreeg een prachtig boeket bloemen van de firma Extra Verte uit Urk. Gerrit nogmaals van harte proficiat.

De eerste tien: 1 en 7 Gerrit Wakker, 2 en 9 Gerard Baarda uit Pingjum, tevens winnaar van de zalmzijde van www.rodevis.nl 3 Comb. Tekkelenburg uit Tollebeek, 4 en 6 Bennie Homma uit Balk, 5, 8 en 10 Herman Brinkman uit Tuk.

Zaterdagavond 1 september een gratis BBQ met de prijsuitreiking van de NIC/ZLU kampioenschappen bij PV Flevoland Urk.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.