Gerrit Wakker wint met zijn 123 Tongeren oude duiven

176 duiven werden vrijdag ingemand bij PV Flevoland voor de vijfde vlucht oude duiven met jonge duiven op Tongeren, gelegen in Belgisch Limburg op 209 kilometer van Urk. De weersverwachting was goed; warm weer en een oost-zuidoosten wind. Zaterdagmorgen bleek de verwachting werkelijkheid te zijn en werden de duiven om 08.30 uur gelost. Maarten en Cornelis Hakvoort werden voor de tweede week op rij winnaar van het regioconcours. Maarten en Cornelis van harte proficiat.

Om 10.47 uur viel de favoriete driejarige duivin de 123 op het Winterpeil bij Gerrit Wakker. Deze duivin vloog 91 kilometer per uur en behaalde haar zesde toptien klassering en na een vierde prijs op Grave, een tweede prijs op Gennep, werd het nu de dikverdiende zege op deze niet makkelijke Tongeren. Gerrit zijn tweede duif was de jaarlingduivin de 490 en deze pakte na een zevende prijs op Grave nu een derde prijs. Gerrit en zijn hokverzorgers Johan Bakker en Klaas de Boer zijn de specialisten bij PV Flevoland op het natourspel vooral met hun duivinnen. Op Tongeren werd deze reputatie opnieuw waargemaakt. Gerrit, Johan en Klaas van harte proficiat.

Harmen Gnodde heeft met zijn driejarige doffer de 911 ook zo’n goede duif. De 911 behaalde zijn vijfde toptien klassering en na de achtste prijs op Duffel werd het nu een prima tweede plek. Fokke Gnodde kan natuurlijk niet achterblijven bij deze topprestaties in zijn familie en was goed voor een mooie vierde plek. Wilco Nijenkamp deed het opnieuw super met drie prijzen op vier duiven en begon met plek vijf. Zijn topper de 668 behaalde na de negende prijs op Grave, de vierde prijs op Duffel nu een vijfde plek op Tongeren. Dubbele Hakvoort was goed voor een keurige zesde plek. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden het geweldig met 11 prijzen op 16 duiven en zij beginnen met de zevende, achtste en negende plek. Hun derde duif de 13-091 is nu ook goed voor vijf toptien klasseringen. Hans Wakker zorgde met een mooie tiende plek er voor dat alle leden van de families Wakker en Gnodde bij de toptien zaten.

In de eerste divisie werd Wilco Nijenkamp eerste, Dubbele Hakvoort tweede en Hans Wakker derde. Bij de duivinnen werd Gerrit Wakker eerste en tweede en Dubbele Hakvoort derde. Bij de jaarlingen werd Gerrit Wakker eerste, Fokke Gnodde tweede en Dubbele Hakvoort derde.

Bij het kampioenschap oude met jonge duiven onaangewezen en aangewezen staat Gerrit Wakker eerste, Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn tweede en Wilco Nijenkamp derde. Bij de duiven staat Gerrit Wakker eerste met zijn 123, Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn tweede met hun 790 en derde met hun 143.

Tongeren was de laatste van de vijf vluchten waar oude duiven bij jonge duiven mochten worden ingemand. Vanaf volgende week krijgen we nog drie natourvluchten, te beginnen met Boxtel. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.