Gerrit Wakker wint lastige Chateauroux

126 duiven warden donderdag bij PV Flevoland ingemand op Chateauroux, gelegen op 705 kilometer van Urk. Twee weken geleden werd deze vlucht afgelast en doorgeschoven naar deze week, zodat de specialisten toch nog een nationale dagfondvlucht kunnen spelen. Zaterdagmorgen werden de duiven gelost om 07.50 uur met een westelijke wind. Het was Taeke Fraterman uit St Nicolaasga die de eerste prijs in de regio won. Teake van harte proficiat.

Om 16.47 uur viel de twee-jarige duivin de 553 op de klep bij Gerrit Wakker op het Winterpeil. De 553 vloog een snelheid van 79 kilometer per uur en bezorgde Gerrit zijn tweede zege dit seizoen. De 553 vloog vier minuten los op de tweede in de uitslag. Natuurlijk wil iedereen deze klassieker op de dagfond winnen, Gerrit behoorde niet echt tot de favorieten, maar het leuke van de duivensport is dat niet altijd de favoriet wint. Gerrit zijn tweede duif werd nog keurig tiende in de uitslag. Gerrit met zijn hokverzorgers Johan Bakker en Klaas de Boer van harte proficiat met deze mooie zege.

Fokke Gnodde werd met zes duiven mee keurig tweede en derde. Fokke doet het meestal goed op de hele verre dagfondvluchten. Zijn 732 pakte al eens heel vroeg op Bourges en was nu tweede in de uitslag. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn speelden twee mooie kopprijzen en werden vierde en zesde. Tiemen Schinkel en Lub Korf pakten vier prijzen op zeven duiven en behaalden een prima vijfde plek. Jelle Roskam behoorde bij de uitblinkers met zes prijzen op tien duiven en een keurige zevende plek. Piet Bakker en Kees Weerstand deden ook goed mee met een mooie achtste plek. Dubbele Hakvoort was deze keer goed voor de negende plaats. Riekelt en Jannie Brands waren ook bij de uitblinkers op deze vlucht met vijf prijzen op zes duiven.

In de eerste divisie zat Jelle Roskam eerste, Piet Bakker en Kees Weerstand tweede en Dubbele Hakvoort derde. Bij de duivinnen was Gerrit Wakker eerste, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn derde. Bij de jaarlingen was Fokke Gnodde eerste, Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn tweede en Riekelt en Jannie Brands derde.

De minutenprijs was voor Piet Bakker. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was bij nader inzien voor Riekelt en Jannie Brands (sorry Tiemen). De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn.

Chateauroux was een vlucht waarop een aantal echte topduiven laat zaten en zelfs bij het klokken lichten nog niet thuis waren. Er zaten grote verschillen in de aankomsten en het verloop was tachtig minuten. Gelukkig zijn de duiven goed nagekomen.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.