Gerrit Wakker wint laatste vlucht van het seizoen op Duffel

371 duiven werden vrijdagavond ingemand voor de laatste vlucht op de natour en het seizoen vanuit Duffel, gelegen op 191 kilometer van Urk. De vooruitzichten in Belgïe waren niet goed, reden voor de lossingscommissie om vrijdagavond de duiven naar Duffel te laten vervoeren. Zaterdagmorgen om 10.15 uur werden de duiven gelost met een matige zuidelijke wind, in Nederland variabel hoofdzakelijk uit oostelijke richtingen. Het waren de leden van PV Tot Weerziens die een masterclass “Hoe speel ik de laatste vlucht op de natour” gaven. Sportvrienden, en vooral Jelle van den Heuvel, van harte proficiat met deze mooie prestaties.

Bij PV Flevoland viel de eerste duif op de klep bij Gerrit Wakker op het Winterpeil. Het was Gerrit zijn jaarling de 989 die afdrukte om 12.37 uur en de 191 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 81 kilometer per uur. Deze prestatie van Gerrit Wakker was meteen goed voor het natourkampioenschap onaangewezen bij PV Flevoland. Gerrit heeft net een mega investering gedaan en een grote woonboerderij nabij Tollebeek gekocht. De geruchten gaan dat daar een gigantisch duivencomplex gezet wordt, waar mannen als Eijerkamp, Verkerk, Koopman en Pieter Veenstra spontaan een minderwaardigheidscomplex van zullen krijgen. Volgens dezelfde geruchtenstroom zullen enkele Urker topspelers in loondienst worden genomen om de circa 1.000 vliegduiven naar absolute topprestaties te begeleiden. Een ontwikkeling waar heel Urk nu al van onder de indruk is en de toekomst van de duivensport in deze regio zwaar zal beïnvloeden. Gerrit van harte proficiat met zege en uiteraard veel succes met jouw toekomstplannen.

Van den Berg Pigeons deed het super met 28 prijzen op 55 duiven en Louw, Frans en Lub begonnen met de tweede, derde, vierde en zesde prijs. Piet en Simon Zeeman waren goed voor een keurige vijfde plek. Riekelt en Jannie Brands hebben een prima seizoen gedraaid en sloten af met een nette zevende en tiende plek. Jelle Roskam deed het ook prima met 13 prijzen op 26 duiven en Jelle begon met een mooie achtste plek. In de eerste divisie was het volledige podium voor Van den Berg Pigeons. Ook bij de jonge duiven was het volledige podium voor Van den Berg Pigeons. Mooie series waren er voor Dubbele Hakvoort met 12 prijzen op 18 duiven en Harmen Gnodde met 10 prijzen op 20 duiven. De laatste prijsduif was niet gezet , daarom schuift de Jackpot door naar de eerste vlucht van 2017. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Van den Berg Pigeons. De minutenprijs was voor Simon Zeeman.

Bij de kampioenschappen van de natour onaangewezen eerste Gerrit Wakker, tweede Dubbele Hakvoort, derde Jelle Roskam, vierde Harmen Gnodde en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Aangewezen eerste Fokke Gnodde, tweede Gerrit Wakker, derde Van den Berg Pigeons, vierde Jelle Roskam en vijfde Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. Bij de duiven eerste Fokke Gnodde met zijn 15-697, tweede Dubbele Hakvoort met zijn 14-543, derde Gerrit Wakker met zijn 14-490, vierde Harmen Gnodde met zijn 13-373 en vijfde Piet en Simon Zeeman met hun 15-269.

Het officiёle seizoen 2016 is weer ten einde maar het hoogtepunt van dit jaar breekt nu aan met vier weken spektakel op de taartvluchten. Opnieuw zijn er schitterende sponsorprijzen te winnen maar boven alles is dit natuurlijk vier weken lang een mooie manier om het hele gezin op een positieve manier met de duivensport te laten kennis maken. Het taartvluchtenfeest is te volgen op www.taartvluchten.nl Allen heel veel succes en natuurlijk heel veel plezier.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.