Gerrit Wakker wint Deurne en dat is de derde zege op rij

473 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de tweede vlucht op de natour vanuit Deurne, gelegen op 135 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen was het goed weer met een matige zuidwestenwind en de duiven werden om 08.30 uur gelost. Het was Leo Tuinstra uit Kraggenburg die de eerste prijs pakte in Samenspel F2. Leo van harte proficiat met deze mooie zege.

Gerrit Wakker heeft de laatste twee weken zijn duiven in Tollebeek goed op de rit met twee zeges op de jonge duivenvluchten vanuit Quievrain en een goede uitslag op de natourvlucht Gennep. Met een zuidwestenwind behoort Gerrit dan zeker bij de favorieten maar je moet je duiven wel top hebben zitten om een eerste prijs te pakken. Om 09.55 uur was het de 17-978 die geconstateerd werd en over de 137 kilometer een gemiddelde snelheid scoorde van 97 kilometer per uur. Na alle meldingen bleek de eerste prijs opnieuw voor Gerrit Wakker en dat is de derde zege op rij. Gerrit pakte 11 prijzen op 16 duiven en dat is een knap percentage. Na twee natourvluchten staat Gerrit eerste aangewezen en onaangewezen. Dat wordt nog een spannende strijd met Piet en Simon Zeeman, Stefanus Loosman en outsider Oscar Martens. Gerrit, Hans en Klaas van harte proficiat met deze mooie derde zege op rij.

Piet en Simon Zeeman spelen met heel veel duiven en dan is het bijzonder knap dat je begint met de eerste twee getekenden van de lijst. De 16-645 en 17-745 zaten eerste en tiende op Gennep en nu tweede en elfde op Deurne en dat zijn gewoon goede duiven. Jeugdlid Stefanus Loosman doet het bijzonder goed met 14 prijzen op 21 duiven en Stefanus begint met de derde en vierde prijs. Oscar Martens is een bijzondere speler die zijn hele seizoen plant om uit te blinken op de taartvluchten. Een knappe vijfde plek geeft aan dat Oscar zijn duiven weer prima in vorm heeft. Jef Custers deed met een zesde plek ook heel goed mee. Riekelt en Jannie Brands behoren het hele seizoen op alle onderdelen al tot de uitblinkers en ook op deze Deurne werd het 15 op 21 en zij beginnen met de zevende, achtste en negende plek. Bert Hakvoort is sinds zijn verhuizing naar Tollebeek zoekende om met zijn duiven weer een rol van betekenis te kunnen spelen. Op deze Deurne 70 fondduifjes mee en een hele mooie serie van 47 prijzen en beginnen met een knappe tiende plek geeft de burger moed.

Uitblinkers verder Piet Bakker met 21 op 25, Klaas van den Berg met 4 op 6, Patrick Slabbekoorn met 3 op 4 en Wouter Kroon met 6 op 10. In de eerste divisie eerste Gerrit Wakker, tweede Piet en Simon Zeeman en derde Stefanus Loosman. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Joas van Zuiden en derde Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Piet en Simon Zeeman met hun getekenden op de plekken twee en elf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was ook voor Piet en Simon Zeeman.

Deurne gaf een mooie spreiding in de top 10 van PV Flevoland; Tollebeek, Swifterbant, Emmeloord, Urk en Biddinghuizen waren vertegenwoordigd. Zo’n spreiding is dit seizoen nog niet voorgekomen.

Bij de tussenstand natour onaangewezen eerste Gerrit Wakker, tweede Piet en Simon Zeeman, derde Stefanus Loosman, vierde Oscar Martens en vijfde Jef Custers. Aangewezen eerste Gerrit Wakker, tweede Piet en Simon Zeeman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Stefanus Loosman en vijfde Oscar Martens. Bij de duiven eerste en derde Piet en Simon Zeeman met hun 16-645 en 15-745, tweede Riekelt en Jannie Brands met hun 14-443, vierde Gerrit Wakker met zijn 17-829 en vijfde Jelle Roskam met zijn 16-170.

Donderdag inmanden voor de Nationale Derby Jonge duiven vanuit Morlincourt en vrijdag inmanden voor de natour vanuit Weert. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.