Gerrit Wakker winnaar van vrijdagvlucht Quievrain

430 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de vijfde vlucht met jonge duiven vanuit Quievrain, gelegen op 283 kilometer van Urk. De weersprognose voor zaterdag was dusdanig slecht dat op woensdag besloten werd om de vlucht op vrijdag te lossen. Achteraf bleek ook dat het niet mogelijk was om op zaterdag te lossen, dus een hele goede beslissing van onze lossingscommissie. Vrijdagmorgen werden de duiven gelost om 09.30 uur met een harde westenwind, een enkele losse bui en goed zicht. Het was Ulbe Lemstra uit Ens die de eerste prijs won in het Samenspel. Ulbe van harte proficiat.

Om 12.48 uur werd de 18-991 geconstateerd aan de Tollebekerweg 19 in Tollebeek. Deze jonge duif had de 288 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 87 kilometer per uur en bezorgde zijn baas Gerrit Wakker zijn allereerste eerste prijs op zijn nieuwe adres. Sinds ruim een jaar heeft Gerrit een duivenfarm net buiten Tollebeek met ideale mogelijkheden voor het houden van duiven met als doel uit te blinken in de duivensport op nationaal en internationaal niveau. Na een wat stroef begin lijkt nu met de jonge duiven van 2018 het lek boven en begint de klasse van zijn kolonie zich af te tekenen. Gerrit deed zijn jonge duiven vorige week voor het eerst mee, speelde meteen een aantal kopprijzen en verspeelde bijna geen duif. Op deze Quievrain heeft Gerrit natuurlijk voordeel van de harde westenwind maar dan moet je wel je kansen benutten. Dat deed Gerrit met een mooie eerste en tweede prijs en een goed prijspercentage. Gerrit van harte proficiat met deze mooie zege.

Piet Bakker zat deze week met zijn gezin in Marokko en zijn hokverzorger Tiemen Schinkel deed het super door Piet een derde prijs te bezorgen. Jacob Loosman deed het geweldig goed met 21 prijzen op 26 duiven en Jacob begon met de vierde en zesde prijs. Jef Custers is dit voorjaar 80 jaar geworden en is nog steeds hartstikke fanatiek met zijn duiven. Jef behaalde een keurige vijfde plek en staat nu ook vijfde in de stand voor het Generaal Onaangewezen. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren de grote uitblinkers met 40 prijzen op 48 duiven en zijn begonnen met de prijzen zeven, acht en tien. Klaas van den Berg zijn nieuwe hok betaalt zich nu al terug met een mooie negende prijs.

Verdere uitblinkers Stefanus Loosman met 6 op 7, Piet en Simon Zeeman met 6 op 10, Erik Korteweg met 9 op 15 en Jelle Roskam met 17 op 24. In de eerste divisie eerste en tweede Gerrit Wakker en derde Piet Bakker. Bij de jeugd natuurlijk eerste Stefanus Loosman. Stefanus werd op de vlucht Bierges vorige week grootmeester van de hele Afdeling Friesland’96 en dat wordt je alleen als je de beste uitslag hebt. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was ook voor Stefanus Loosman met zijn getekenden op plek 16 en 32. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Jelle Roskam. De minutenprijs was voor Bartel de Berg.

In de stand jonge duiven onaangewezen eerste Jacob Loosman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Stafanus Loosman, vierde Dubbele Hakvoort en vijfde Erik Korteweg. Aangewezen eerste Stefanus Loosman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Erik Korteweg, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Frank en Harm Kempers. Bij de duiven eerste, derde en vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-476, 18-647 en 18-007 en tweede en vijfde Jacob Loosman met zijn 18-611 en 18-614.

Bij het Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Dubbele Hakvoort, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Jef Custers. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Frank en Harm Kempers, vierde Dubbele Hakvoort en vijfde Robbie en Jolanda Vahl.

Donderdag staat opnieuw Quievrain op het programma voor de jonge duiven en vrijdag inmanden voor de eerste natourvlucht vanuit Gennep. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.