Gerrit Wakker winnaar van makkelijke Quievrain

419 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand op Quievrain gelegen op 284 kilometer van Urk. De weersverwachting voor zaterdag was prima, na wat grondmist prima duivenweer. Zaterdag werden de duiven om 08.30 uur gelost met een variabele wind, later matig uit de richting noordoost. Het waren Dooitzen met zijn zoon Jelle van den Berg die de eerste twee plaatsen in het Samenspel bezetten en daarmee ook 2 teletekstplekken scoorden. Dooitzen en Jelle van harte proficiat met deze mooie zege.

Opnieuw viel de eerste duif van Quievrain op de klep in de Tollebekerweg in Tollebeek bij Gerrit Wakker. Het was deze keer de 18-014 die om 12.10 uur afdrukte op 288 kilometer met een gemiddelde snelheid van 79 kilometer per uur. Voor Gerrit de tweede zege op rij en opnieuw van Quievrain. Gerrit had 74 duiven mee en scoorde een prijspercentage van bijna 50 en dat is niet slecht voor niet verduisterde jonge duiven. De lichting van 2018 geeft nu al fantastische resultaten en dat geeft veel hoop naar de toekomst. Met zijn vader Hans en duivenvriend Klaas de Boer heeft Gerrit een prima team en zijn duivenzaken heel goed voor elkaar. Gerrit, Hans en Klaas van harte proficiat met deze mooie zege.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren opnieuw de grote uitblinkers met 35 prijzen op 45 duiven en zij scoorden de tweede, derde, vierde, vijfde, zesde, zevende, negende en tiende plek. De tweede duif van Tiemen en Lub de 007 staat al weken bij de duifkampioenen en was op Weert al een keer tweede. Frank en Harm Kempers deden het ook erg goed en waren goed voor een mooie achtste plek. Uitblinkers verder jeugdlid Stefanus Loosman met 5 op 8 en Van den Berg Pigeons scoorde het beste prijspercentage met 11 op 12.

In de eerste divisie het volledige podium voor Gerrit Wakker. Bij de jeugd natuurlijk eerste Stefanus Loosman. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Erik Korteweg met zijn getekenden op de plaatsen 87 en 116. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Klaas van den Berg.

Bij de jonge duiven onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Jacob Loosman, derde Stefanus Loosman, vierde Dubbele Hakvoort en vijfde Frank en Harm Kempers. Aangewezen eerste Erik Korteweg, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Frank en Harm Kempers, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Jacob Loosman. Bij de duiven eerste, tweede en vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-476, 18-007 en 18-684 en derde en vijfde Jacob Loosman met zijn 18-614 en 18-035.

Donderdag inmanden voor opnieuw Quievrain jonge duiven en vrijdag voor de tweede natourvlucht vanuit Deurne gelegen op 135 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.