Gerrit Wakker top op moeilijke Pommeroeul

 

Vrijdagavond werden 490 duiven ingekorfd op Pommeroeul, een dorp aan de Belgisch-Franse grens gelegen op zo’n 279 kilometer van Urk. De weersvoorspelling was goed, zaterdagmiddag zou het opklaren en mooi zonnig weer worden. Zaterdag leek die voorspelling te kloppen en werden de duiven om 13.45 uur gelost met een matige zuidwesten wind. Helaas bleek na verloop van tijd dat de verwachte opklaringen niet doorzetten, het bleef bewolkt met zeer matig zicht. De eerste duiven maakten niet de verwachte snelheid en de duiven kwamen niet vlot af. Zaterdagavond laat waren de prijzen pas verdiend en gelukkig kwamen de duiven zondag goed na.

Natuurlijk kennen lastige vluchten ook sterke winnaars. Gerrit Wakker heeft afgelopen najaar een schitterend nieuw hok laten plaatsen en meestal duurt het even voordat men succes heeft op een nieuw hok. Gerrit heeft door zijn drukke werkzaamheden de hulp van zijn neef Johan Bakker en verder helpt Klaas de Boer ook waar mogelijk. Team Gerrit Wakker werd zaterdag blij verrast met een serie kopprijzen en de eerste, tweede, zevende en negende plek werd gescoord. Een fantastisch resultaat en een mooie opsteker voor de rest van het seizoen. Team Gerrit Wakker wil dit jaar hun duiven ook spelen op meerdere vluchten van duizend kilometer en dat kunnen ze met vertrouwen tegemoet zien. Gerrit, Johan en Klaas van harte proficiat.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren ook weer top op deze vlucht met een derde, zesde en achtste plaats. Tevens werden 22 prijzen met hun 35 duiven gescoord en dat is een zeer knap resultaat. Verder pakten ze met hun 476 de poule voor de tweede getekende. Piet Molenaar onderging afgelopen voorjaar een zeer geslaagde niertransplantatie, waardoor zijn gezondheid en leven een positieve wending heeft gekregen. Samen met zijn vader en zus Nora spelen ze al jaren verdienstelijk met duiven. Een mooie vierde plek met hun 865 was dit weekend hun beloning, tevens wonnen ze de poule voor de eerstgetekende. Ook Klaas en Pieter Woord pakten een vroege duif op plek vijf. Op de tiende plek Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr. Opmerkelijke series werden verder gescoord door Fokke Gnodde (13 prijzen van de 26 duiven), Reinald Evers (5 op de 10) en Wilco Nijenkamp (1 van de 2).

In de Varia Vis competitie onaangewezen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Poel-Gouweleeuw jr twee, Harm Gnodde drie en Comb. Van Zuiden vier. In de Varia Vis competitie aangewezen staat Harm Gnodde eerste, Comb. Van Zuiden twee, Poel-Gouweleeuw jr drie en Schinkel-Korf op vier. In de Varia Vis competitie duif staat Poel-Gouweleeuw jr eerste met hun 620 en tweede met hun 523, Schinkel-Korf staat derde met hun 476 en vierde met hun 473.

Een opmerkelijke duivenverkoop afgelopen weekend op internet. Een Belg verkocht zijn kolonie voor 4,3 miljoen euro met als duurste een duif voor 310.000 euro. Dat is ook duivensport anno 2013. En wie weet, dit stuk lezen, binnenkort met duiven starten en je droom verwezelijken en sportief en financieel slagen, het zal je maar gebeuren. Duivensport een mooie en fascinerende hobby.

Komende week op donderdag inmanden voor de teletekstvlucht op Sezanne en vrijdag inmanden voor de supervitesse op Hapert. Allen heel veel succes.

 

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.