Gerrit Wakker super op Grave oude duiven

 

Maar 88 oude duiven waren bij PV Flevoland ingemand op Grave, gelegen op 102 kilometer van Urk. De meeste liefhebbers moeten nog wennen aan het idee dat in het Nationale vliegschema de natour eigenlijk is samengevoegd met de vluchten voor jonge duiven. Je speelt de eerste vijf jonge duiven vluchten met oude en jonge duiven, vervolgens speel je nog drie natour vluchten en van deze 8 vluchten tellen er 6 voor het Nationale kampioenschap. Mogelijk werden er ook wat minder duiven ingemand door de stormwaarschuwing. Zaterdag werd vooral voor de westkust heel slecht weer verwacht en in de loop van de dag zou de rest van het land daar ook mee te maken krijgen. Zaterdag bleek het in de ochtend prima weer er de duiven werden om 06.50 uur gelost met een matige zuiden wind.

Om 07.58 uur werd de eerste duif geconstateerd op het Winterpeil bij Gerrit Wakker. Zijn jaarlingdoffer de 668 maakte een snelheid van 90 kilometer per uur en won daarmee de eerste prijs bij PV Flevoland en de eerste prijs in het samenspel. Gerrit kreeg zijn duiven heel goed met 10 prijzen op 19 duiven en de eerste, tweede, derde, vierde, zevende en achtste plek. Ook in het samenspel waren de eerste vier prijzen voor Gerrit. Aangezien Gerrit ook twee van zijn drie getekenden bij zijn eerste vier duiven had, is dit een hele goede start voor het Nationaal kampioenschap. Gerrit en hokverzorgers Johan Bakker en Klaas de Boer van harte proficiat met deze mooie prestaties.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn waren ook goed op dreef met acht prijzen op tien duiven en zij beginnen met plek vijf en zes. Wilco Nijenkamp gaf op deze Grave pas voor het eerst mee dit seizoen en Wilco deed het erg goed met een keurige negende plek. Frank, Gerwin en Harm Kempers deden het prima met zes prijzen op tien duiven en zij beginnen op een mooie tiende plek. Mooie series waren er ook voor Johan Evers met drie prijzen op vier duiven en Pieter Woord met 1 prijs met 1 duif mee.

In de eerste divisie werd Wilco Nijenkamp eerste en Frank, Gerwin en Harm Kempers tweede en derde. Bij de duivinnen werden Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn eerste en tweede en Johan Evers derde. Bij de jaarlingen werd Gerrit Wakker eerste en derde en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn tweede.

Volgende week de tweede vlucht vanuit Boxtel. Allen veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.