Gerrit Wakker presteert geweldig op supersnelle Quievrain

542 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de tweede vlucht op de midfond vanuit Quievrain, gelegen op 284 kilometer van Urk. De weersverwachting was mooi en zaterdag kon ook al vroeg gelost worden en wel om 07.50 uur met een matige zuid-zuidwesten wind. Het was Paul Romkes die de eerste prijs pakte in het regio concours en een mooie uitslag realiseerde. Paul van harte proficiat met deze mooie zege.

Gerrit Wakker is de grote man achter het gezondheidsprogramma bij PV Flevoland en daarom was hij zaterdag druk bezig met voer leveren bij het clubgebouw. Toen hij snel weer naar het Winterpeil ging zag hij meteen een duif vallen. Op het display van zijn electronisch systeem zag hij dat het echter zijn tweede duif was. De eerste duif was de 14-486 die om 10.24 uur was geconstateerd met een snelheid van maar liefst 111 kilometer per uur. Gerrit Wakker en zijn hokverzorgers Klaas de Boer en Johan Bakker presteerden op deze Quievrain geweldig met 28 prijzen op 50 prijzen en naast de eerste prijs ook de vierde, zevende en achtste prijs. Met deze uitslag is het team Gerrit Wakker weer een serieuze kanshebber voor het kampioenschap. Gerrit, Klaas en Johan van harte proficiat met deze geweldige uitslag.

Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het ook weer prima met 24 prijzen op 38 duiven en de kopprijzen twee en vijf. Dubbele Hakvoort was ook weer goed op dreef met 12 prijzen op 21 duiven en een knappe derde plek. Piet en Simon Zeeman zijn vaste klanten in de toptien en nu weer met een mooie zesde plek. Fokke Gnodde deed het uitstekend met acht prijzen op tien duiven en een nette negende plek. Fokke zijn betere duiven zijn duivinnen. Gelukkig voor de rest van de vereniging speelt Fokke maar met twee duivinnen. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn doen het de laatste weken ook super en nu werd een mooie tiende plek gescoord.

Mooie series waren er verder voor Hans Wakker met 4 prijzen op 8 duiven en Klaas van den Berg en Bartel de Berg met 5 prijzen op 8 duiven. Bij de jeugd leverde Wouter Kroon een topprestatie met een keurige 81e plaats en daarmee nam hij een behoorlijke voorsprong op Cornelis-Jan van Urk. Bij de jaarlingen werden Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste en derde en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn tweede. In de eerste divisie werd Hans Wakker eerste, Pieter Woord tweede en Frank, Gerwin en Harm Kempers derde. De minutenprijs was voor Fokke Molenaar en de secondenprijs was voor Bert Hakvoort.

Bij de kampioenschappen op de midfond domineert Dubbele Hakvoort. Onaangewezen staat Dubbele eerste, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede, Fokke Gnodde derde, Piet en Simon Zeeman vierde en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn vijfde. Aangewezen eerste Dubbele Hakvoort, Fokke Gnodde tweede, Piet en Simon Zeeman derde, Frank, Gerwin en Harm Kempers heel knap vierde en Tiemen Schinkel en Lub Korf vijfde. Bij de duiven Dubbele Hakvoort eerste met zijn 13-153, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede met hun 15-815, Piet en Simon Zeeman derde met hun 13-032, Fokke Gnodde vierde met zijn 12-735 en Gerrit Wakker vijfde met zijn 12-123. Bij Generaal Kort staan onaangewezen Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Piet en Simon Zeeman tweede, Fokke Gnodde derde, Dubbele Hakvoort vierde en Gerrit Wakker vijfde. Aangewezen natuurlijk eerste Dubbele Hakvoort, tweede Fokke Gnodde, derde Piet en Simon Zeeman, vierde Hans Wakker en vijfde Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. Bij de duiven Fokke Gnodde eerste met zijn 14-673, Piet en Simon Zeeman tweede met hun 13-967, Tiemen Schinkel en Lub Korf derde met hun 14-576, Gerrit Wakker vierde met zijn 12-123 en Dubbele Hakvoort vijfde met zijn 13-153.

Volgende week de eerste dubbelvluchten; donderdag inmanden voor de dagfond op Meaux gelegen op 455 kilometer van Urk en vrijdag voor de laatste vitessevlucht vanuit Weert. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.