Gerrit Wakker levert topprestatie op Den Bosch 01-09-2012

       

Vrijdagavond werden 575 duiven ingemand voor de tweede natourvlucht op Den Bosch, wat hemelsbreed op zo’n 106 kilometer van Urk ligt. Zaterdagmorgen was het mooi weer, het enige nadeel was een flinke inversie die bij zo’n 12 graden zou zijn opgelost. De Friese duiven werden om 08.45 uur gelost met een matige westenwind.

Het was Gerrit Wakker die om 10.02 uur zijn 191 constateerde en het was deze driejarige duif die met een snelheid van 83 kilometer per uur de eerste prijs bemachtigde bij PV Flevoland. Gerrit met zijn hokverzorgers Klaas de Boer en Johan Bakker kregen de duiven aan een touwtje en speelden de eerste, tweede, derde, vijfde, zevende en negende plek. Hun beide getekende duiven op plek vijf en elf, waarvan de 157 na de eerste prijs op Wijchen nu de vijfde pakte op Den Bosch. Tevens was hun 054 op de derde plek de eerste jonge duif in de vereniging. Team Gerrit Wakker maakte hun favorietenrol op de natour helemaal waar. Gerrit, Klaas en Johan van harte proficiat met deze mooie uitslag.

Harm Gnodde had 43 duiven ingemand, waarvan het merendeel jonge duiven. Harm kreeg de duiven super, hij begon op plaats vier,had al negen duiven in de top twintig, 16 op het eerste blad, 18 prijzen 1 op 10 en totaal 26 prijzen. Harm van harte proficiat met deze uitslag. Broer Fokke Gnodde pakte natuurlijk ook weer een  toptien notering en scoorde nu de zesde plek. Fokke begint steeds meer een slimme speler te worden door met weinig duiven mee toch op bijna iedere vlucht een toptien plek te scoren en vijf van de tien duiven in de prijzen is knap.

Cor Poel en Dennis Gouweleeuw deden deze vlucht prima mee en een achtste plaats was hun deel. Hans Wakker was ook weer present in de toptien met nu een tiende plek met zijn getekende 847 die vorige week op Wijchen de achtste plek scoorde. Verder was de prestatie van Dubbele Hakvoort ook opmerkelijk door met 42 duiven mee zijn eerste twee getekende duiven ook als zijn eerste twee duiven te constateren.

Harm Gnodde was nummer 1 in de eerste divisie, Fokke Gnodde was twee en Hans Wakker bemachtigde de derde podiumplek.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn hadden de eerste duif in Swifterbant op een 34e plek.

In de Zeebulon jonge duivencompetitie waren het Piet en Simon Zeeman die de eerste prijs pakten met hun 567, Meindert en Jan de Boer werden met hun 937 tweede en Klaas en Pieter Woord constateerden de 663 op plek drie. In de stand over twee vluchten zijn Frans en Louw van den Berg leider met hun 940 met maar 1 punt voorsprong op de 068 van Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. Spanning volop voor de hoofdprijs van 250 euro.

Volgende week de najaarsklassieker op Limoges, de laatste kans voor de overnachtspelers. Voor de programmaspelers staat de derde natourvlucht vanuit Boxtel op het programma. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.