Gerard Baarda wint Bordeaux jaarlingen ZLU PV Flevoland 30-06-2012

Bloemen   Duif G.Baarda

Maar liefst 45 jaarlingen werden bij PV Flevoland Urk ingekorfd voor Bordeaux ZLU. De duiven werden zaterdag 30 juni om 7 uur met een matige zuidwesten wind gelost. Helaas was er zaterdagavond een regenfront op de vluchtlijn, waardoor er op de verste afstanden in sector 4 maar weinig oude duiven door konden komen, laat staan jaarlingen.

Het was zondagmorgen om 06.23 uur dat bij Gerard en Jelly Baarda in het verre Pingjum op 1054 km afstand van Bordeaux de NL 11-1119998 op de klep neerstreek en daarmee de eerste prijs bij PV Flevoland won. Het duivinnetje maakte 1014 meter en won daarmee de 402e nationaal ZLU. Zeer waarschijnlijk bezorgt ze haar baasjes daarmee ook de langste afstand Bordeaux Jaarlingen bokaal 1:10 van de ZLU. De 998 heeft een mooie afstamming. De vader van de 998 komt uit een ingeteelde zoon van de Orhan kweker van Jaap Mazee en een ingeteelde dochter uit de Radar van G. Schellekens uit Riel. De moeder van de 998 komt uit kleinzoon Blue Back van P. Schellekens uit Riel met een ingeteelde Orhan duivin van J. Laan uit Beverwijk. Gerard Baarda kreeg zijn jaarlingen goed thuis met nog een 2e, 4e, 8e, 9e en 10e plek en speelde 11 jaarlingen in de prijzen, waarvan 7 prijzen in de ZLU. Bordeaux Jaarlingen was weer een mooie bevestiging van de reputatie van Gerard Baarda op de ZLU, zie ook verder www.duivenringenenzo.nl. Gerard en Jelly Baarda kregen een prachtig boeket bloemen geschonken door de firma Extra Verte uit Urk. Gerard en Jelly van harte proficiat met deze mooie prestatie.

Hokken G.Baarda Hokken Gerard Baarda Pingjum

Herman Brinkman uit Tuk speelde maar één jaarling mee op deze vlucht en zijn 213 bewees het gelijk van Herman door een mooie derde plek en 633e nationaal ZLU te scoren. Herman won een zalmzijde geschonken door www.rodevis.nl. Klaas en Marten van Urk deden ook heel goed mee met vijfde en zevende plek en als eerste duif pakten zijn hun eerstgetekende 523. Ook de combinatie Tekkelenburg uit Tollebeek wist een duif in de toptien te pakken met de zesde plek. Bordeaux jaarlingen was een lastige vlucht voor onze deelnemers op de verste afstanden, gelukkig kwamen de duiven goed na.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.