Gerard Baarda wint Barcelona ZLU PV Flevoland Urk 05-07-2014

G.Baarda winnaar Barcelona  Duif winnaar Barcelona14   

13 liefhebbers korfden bij PV Flevoland 51 duiven in voor de meest spraakmakende vlucht van het jaar op Barcelona. De duiven werden zaterdagmorgen om 09.00 uur gelost met een zuidwesten wind en de nodige buien op de vluchtlijn. Net als twee jaar geleden werden hele vroege aankomsten verwacht. Helaas werden sommigen liefhebbers verrast door een duif die al op hun zat te wachten. Degene die zich niet liet verrassen was Jelle Jellema, hij beleefde zijn sportieve hoogtepunt met de eerste en derde internationaal Barcelona. Jelle van harte proficiat.

Om 09.56 uur viel de eerste duif bij het sympathieke duivenpaar Gerard & Jelly Baarda in Pingjum. Het was hun 5-jarige duivin de 205 die de 1325 kilometer aflegde met een snelheid van 71 kilometer per uur. De 205 had ook al prijs gevlogen op Barcelona 2012. Gerard had nog winterkweek met deze duivin gedaan en daarom stond ze nog op 6 oude pennen. De vader van de 205 komt uit Gerard zijn befaamde Schellekens duiven en is nauw verwand aan de Blue Back (2e Nat Perpignan) en de Radar (1e Nat Pau). De moeder is super ingeteeld op de legendarische Invincible Spirit (1e internationaal Barcelona 1992) van Biemans uit Teteringen. Gerard meldde vol trots dat de 205 na een paar dagen hersteld was en weer mooi begon te worden. Tja, dan heb je een echte klasbak op het hok die op deze Barcelona goed is voor de 150e nationaal. Gerard pakte ook nog prijs 3 en 6 in het inkorfcentrum. Gerard en Jelly van harte proficiat.

Cor Pander uit Balk deed het ook prima door zijn 5-jarige 092 als tweede in het inkorfcentrum en 238e nationaal te klasseren. Herman Brinkman scoorde twee prijzen op drie duiven en pakte de vierde en elfde prijs. De combinatie Troelstra-Beeksma uit Heeg doet het jaarlijks goed op Barcelona en werden nu keurig vijfde. Piet Molenaar uit Urk werd zevende en heeft nu al voor het tweede jaar op rij de eerste Urker duif. Piet zoekt jaarlijks een paar vluchten uit en is de laatste jaren de beste Urker Barcelona speler. De gebroeders Meindert en Jan de Boer uit Urk deden het knap met de achtste prijs. Albert-Jan Settels uit Giethoorn scoorde de mooie prijzen negen en tien.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.