Frank en Harm Kempers winnen zeer zware Chateauroux

Maar 74 duiven werden woensdag bij PV Flevoland ingemand voor de Nationale dagfondvlucht vanuit Chateauroux gelegen op 709 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdag gelost om 07.20 uur met weinig wind draaiend naar noordwest. Het was natuurlijk warm weer waardoor het natuurlijk geen makkelijke vlucht zou worden. Het was Fetze Walda uit Oosterzee die het regioconcours won. Fetze van harte gefeliciteerd met deze mooie zege.

Om 17.35 uur na iets meer dan 10 uur vliegen werd de 17-265 geconstateerd door Frank en Harm Kempers. De 265 had de 709 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 69 kilometer per uur. De 265 was op de zware Bourges twaalfde in de vereniging en op deze Chateauroux bezorgde hij zijn bazen nu een hele mooie eerste prijs. Frank en Harm pakken hiermee na Bourges opnieuw een schitterende zege en nu op deze zeer zware Chateauroux. Zij hebben jaarlingen die met deze moeilijke omstandigheden heel goed kunnen omgaan en voldoende power hebben om kop te vliegen. Frank en Harm hadden zo weer een fantastische zaterdag. Frank en Harm van harte proficiat, het wordt jullie door iedereen erg gegund.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren de absolute uitblinkers met maar liefst 8 prijzen op 10 duiven. Het was opnieuw hun 16-865 die zich voor de vijfde keer op vijf dagfondvluchten in de top 10 van de vereniging klasseerde en dat kunnen alleen maar absolute topduiven. Hun 16-881 vloog vier keer in de top 10 op de dagfond. Tiemen en Lub waren op deze zware vlucht goed voor de tweede, achtste en negende prijs. Dubbele Hakvoort zijn 799 was zesde op Bourges en nu derde op Chateauroux. Naast de derde was Dubbele ook goed voor plek vijf en dat is opnieuw een heel mooi resultaat. Riekelt en Jannie Brands deden het ook weer erg goed met de vierde en zesde plek. Hun topper de 799 was vijfde op Bourges en vierde op Chateauroux. Pieter Woord was zeer verrassend zevende. Bertram van Zuiden was terecht zeer tevreden met een knappe tiende plek.

In de eerste divisie eerste en tweede Riekelt en Jannie Brands en derde Pieter Woord. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de getekenden op de prijzen twee en negen voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Pieter Woord.

De eindstand dagfond onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Frank en Harm Kempers, vierde Dubbele Hakvoort en vijfde Jelle Roskam. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Jelle Roskam, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Piet en Simon Zeeman en vijfde Frank en Harm Kempers. Bij de duiven eerste en tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-865 en 16-881, derde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-779, vierde Frank en Harm Kempers met hun 17-265 en vijfde Dubbele Hakvoort met zijn 16-799.

De eindstand oude duiven onaangewezen Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Dubbele Hakvoort, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Bertram van Zuiden. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Robbie en Jolanda Vahl, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Jef Custers. Bij de duiven het volledige podium voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757, 17-189 en 17-193, vierde en vijfde Riekelt en Jannie Brands met hun 16-001 en 17-662.

Dinsdag is het inmanden voor Nationaal Bergerac gelegen op 947 kilometer van Urk en vrijdag voor jonge duiven Gennep gelegen op 114 kilometer van Urk en op 103 kilometer van Swifterbant. Tevens kunnen dan ook oude duiven gezet worden in een apart concours. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.