Frank en Harm Kempers winnen zeer lastige Bourges

Maar liefst 205 duiven werden woensdag bij PV Flevoland ingemand voor de Nationale vlucht op de dagfond vanuit Bourges, gelegen op 662 kilometer van Urk. Zoals al weken was de prognose warm, zeer droog en een matige noordoosten wind. Zaterdag werden ze gelost om 06.50 uur met een matige noordoosten wind. De duiven werden woensdag reeds ingemand vanwege de diervriendelijkheid. Of dat werkelijk zo was bleek in ieder geval niet uit de uitslag. Afdeling 10 korfde op donderdag, had beduidend veel minder duiven in concours en met een ongunstige wind presteerden zij veel beter dan afdeling Friesland’96. Jan en Hessel Ras waren de grote uitblinkers in het afdelingconcours met de kopprijzen 2, 5 en 10 en dat was ook goed voor de eerste prijs in Samenspel F. Jan en Hessel van harte proficiat met deze geweldige uitslag.

Voor het eerst dit seizoen viel op de Boomkor de eerste duif van PV Flevoland. Het was de jaarling 284 van Frank en Harm Kempers die om 17.00 uur arriveerde en de 662 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 65 kilometer per uur. De vader en zoon combinatie werd vorig jaar na een subliem seizoen tweede generaal en dat schept verwachtingen. Dan is het heel mooi dat je de tot nu toe de verste en zwaarste vlucht van het seizoen kan winnen en dat dan ook nog met een jaarling. Een topprestatie van deze duif en de 284 staat nu derde duif op de dagfond. Daar zullen we dit seizoen en de komende jaren nog veel van gaan horen. Frank en Harm vlogen 9 prijzen op 14 duiven en dat is gewoon goed. Frank en Harm van harte proficiat en dat er nog maar veel zeges mogen volgen.

Riekelt en Jannie Brands doen het dit seizoen geweldig en zitten iedere vlucht wel bij de top van de vereniging. Riekelt en Jannie waren goed voor 7 prijzen op 10 duiven en begonnen met de tweede, vijfde en negende prijs. Ook Tiemen Schinkel en Lub Korf waren goed voor 7 prijzen op 10 duiven en zij beginnen met de derde en vierde plek. Hun 881 en 865 vliegen nu voor de derde keer op de dagfond in de top 10. Dubbele Hakvoort was natuurlijk ook present op deze zware vlucht met de zesde en achtste prijs en dat is een prima resultaat. Ook Jelle Roskam is een liefhebber van de dagfond en zijn duiven bewezen dat met een keurige zevende en tiende plek.

Verdere uitblinkers Pieter Woord met 15 op 17 en Piet en Simon Zeeman met 8 op 13. In de eerste divisie eerste en tweede Riekelt en Jannie Brands en derde Jelle Roskam. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Riekelt en Jannie Brands die hun getekenden pakten op de plekken twee en negen. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Hein Bakker.

Op de dagfond onaangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Frank en Harm Kempers, vierde Dubbele Hakvoort en vijfde Jelle Roskam. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Piet en Simon Zeeman, vierde Jelle Roskam en vijfde Robbie en Jolanda Vahl. Bij de duiven eerste, tweede en vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-881, 16-865 en 16-801, derde Frank en Harm Kempers met hun 17-284 en vijfde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-813.

Generaal onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Dubbele Hakvoort, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Robbie en Jolanda Vahl. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Robbie en Jolanda Vahl, vierde Jef Custers en vijfde Frank en Harm Kempers. Bij de duiven is het volledige podium voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757, 17-189 en 17-193 en vierde en vijfde staan Riekelt en Jannie Brands met hun 17-662 en 17-809.

Donderdag is het al inkorven voor de laatste vlucht op de midfond vanuit Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk en op 296 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.