Fraaie zege Robbie Vahl op jonge duivenvlucht Venlo

 

21 liefhebbers korfden vrijdagavond bij PV Flevoland 754 jonge duiven in op Venlo, gelegen op 150 kilometer van Urk. Het weerbeeld ter plaatse in Venlo zorgde er voor dat de jonge duiven pas om 10.15 uur gelost konden worden met een matige westelijke wind. Een lossing aan de oostkant van Nederland met een westelijke wind geeft volop kansen aan de liefhebbers aan de oostkant van de afdeling en samenspelen. Het was Coen Brugman die daarvan profiteerde met een eerste plek in Samenspel F2 en een hele mooie uitslag. Coen van harte proficiat met dit mooie resultaat.

Robbie Vahl in Ketelhaven heeft nog maar een paar jaar duiven en hoort nu al tot de betere spelers van PV Flevoland en dat is al een prestatie op zich. Het spel met jonge duiven is een erg lastig onderdeel van de sport, de ene week is het soms alles en de andere week kan enorm tegenvallen. Dat is de charme van de sport, waarbij je emotioneel soms net in een achtbaan zit. Robbie had dit seizoen nog weinig geluk met de jonge duiven, dat frustreerde enorm en stoppen leek dichtbij. Robbie had op Venlo 24 duiven mee.

Om 11.47 uur was daar ineens zijn 252 die de 137 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 88 kilometer per uur. Na een snelle melding bleek het een mooie vroege duif en dan is het afwachten hoe de duiven vallen op de verdere afstanden. De prestatie van de 252 was uiteindelijk goed voor de eerste plek bij PV Flevoland op 754 duiven en een fraaie zesde plek op 2.371 duiven in Samenspel F2 en nog belangrijker een stralende lach en een opgewekt humeur bij Robbie. Robbie proficiat met deze fraaie zege op Venlo.

De echte specialisten met jonge duiven zijn natuurlijk Tiemen Schinkel en Lub Korf. Over de eerste twee vluchten speelden zij 92 duiven en scoorden maar liefst 77 prijzen en dat is 84%. Tiemen en Lub waren op Venlo goed voor 35 op 45 en zij begonnen met twee en vijf. Hun getekende duiven waren 15 en 85 en dat is opnieuw goed voor de Jackpot van de twee getekenden.

Bart Vos is in Nagele begonnen met de duivensport en is ook nog niet zo lang bezig. Een mooie opsteker is dan een prima derde plek op Venlo en Bart lijkt een leuke ploeg jonge duiven te hebben en dat beloofd wat voor de toekomst. Erik Korteweg is ook nog maar kort bezig met duiven in Urk.Met de oude duiven scoorden Erik al een paar fraaie top tien plekken en onlangs een mooie eerste prijs. Op Venlo een fraai resultaat met 20 op 34 en de kopprijzen zes en zeven. Johannes Schinkel deed het ook erg goed met 25 op 37 en een knappe achtste plek. Jacob Loosman ook prima met 26 op 35 en de prijzen negen en tien. Verdere uitblinkers Frans en Thomas van den Berg met 47 op 60, Meindert en Jan de Boer met 22 op 36 en Wouter Kroon met 13 op 22. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Frans en Thomas van den Berg. Bij de jeugd eerste en derde Frans en Thomas van den Berg en tweede Wouter Kroon. In de eerste divisie eerste Robbie Vahl, tweede Bart Vos en derde Erik Korteweg. Alle prijswinnaars van harte proficiat.

Bij de jonge duiven onaangewezen momenteel eerste Robbie Vahl, tweede Johannes Schinkel, derde Bart Vos, vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf en vijfde Jacob Loosman. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Jacob Loosman, derde Dubbele Hakvoort, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Bart Vos. Bij de duiven eerste Jacob Loosman met zijn 20-855, tweede, derde, vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 20-230, 20-222, 20-242 en 20-220.

Generaal onaangewezen momenteel eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Joas van Zuiden, derde Johannes Schinkel, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Jelle Roskam. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Joas van Zuiden, vierde Piet en Simon Zeeman en vijfde Johannes Schinkel. Bij de duiven eerste, derde en vierde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-812, 18-308 en 19-025, tweede en vijfde Joas van Zuiden met zijn 18-313 en 18-407.

Volgende week de laatste vlucht voor de midfond vanuit Rethel (afstand Urk 360 kilometer) en bij de jonge duiven wordt gevlogen op Sittard (afstand Urk 186 kilometer). Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.