Fotofinish nodig op eerste trainingsvlucht 2018

235 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingekorfd voor de eerste trainingsvlucht van het seizoen 2018 vanuit Duiven, gelegen op 82 kilometer vanaf Urk. Na een koud en nat voorjaar werd het eind deze week eindelijk lekker weer, zonnig en temperaturen richting de twintig graden. Kortom genieten voor mens en dier. De lossingscommissie zou tot 10.30 uur wachten om de duiven bij inmiddels 15 graden te lossen met een zuidoosten wind. In het district waren 4.465 duiven in concours en de eerste grote winnaar van het seizoen was Fokke Gnodde. Fokke van harte proficiat met deze mooie zege.

Bij PV Flevoland werd het echt een millimeterfinish tussen drie duiven die allen om 11.15 uur werden geconstateerd met een snelheid van 1.793 meter per minuut en dat is bijna 108 kilometer per uur. Twee duiven waren van Tiemen Schinkel en Lub Korf en de derde was van Frank en Harm Kempers. Alle drie duiven waren ook kopduiven in het district met de prijzen drie, vier en vijf. Tiemen en Lub deden het op deze trainingsvlucht formidabel met 35 duiven mee en 29 prijzen (83% prijs) in het district en zij begonnen daar met 4,5,12,14 enzovoorts.

Frank en Harm waren goed voor 12 prijzen op 20 duiven (60%) en zij begonnen met 3, 11 enzovoorts. In de vereniging waren Tiemen en Lub eerste, derde, vierde, zesde, achtste en negende en Frank en Harm twee en vijf. Tiemen, Lub, Frank en Harm van harte proficiat met deze superstart en dat er maar veel van dit soort resultaten mogen volgen.

Riekelt en Jannie Brands deden het met hun fondduiven ook prima met 16 op 19 en de kopprijzen zeven en tien. De klok sloot 1 op 3 om 10.41 uur en dat was vergelijkbaar met de omliggende verenigingen. 1 op 2 sloot de klok pas om 12.11 uur en dat gaf aan dat na de eerste snelle duiven het voor de nakomers toch nog een lastig vluchtje is geworden. Gelukkig waren zaterdagavond alle duiven thuis en kan vol goede moed begonnen worden aan seizoen 2018 met volgende week de eerste puntenvlucht.

Bij PV Flevoland zijn de favorieten voor het generaal Tiemen Schinkel en Lub Korf, Dubbele Hakvoort, Frank en Harm Kempers, Jacob Loosman, Robbie en Jolanda Vahl en Stefanus Loosman. Bij de laatste drie namen dan wel de opmerking dat zij hun prestaties op de dagfond wel behoorlijk dienen te verbeteren. Natuurlijk zou het mooi zijn dat Piet en Simon Zeeman, Bertram van Zuiden, Jef Custers en Wilco Nijenkamp een topseizoen zouden draaien en zich ook in deze strijd kunnen mengen. Het is voor de vereniging belangrijk dat zoveel mogelijk liefhebbers strijden om de kampioenschappen, dat houdt elkaar scherp en geeft ook in groter verband de beste prestaties.

Vrijdag is het inmanden voor de eerste vlucht om de punten vanuit Gennep gelegen op 114 kilometer van Urk en op 103 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.