Formidabele NPO zege Comb. B. van Zuiden op Mantes la Jolie

IMG 032284671   NL13 1094377 Opmaak 

146 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de derde vlucht op de dagfond vanuit Lorris, gelegen op 576 kilometer van Urk. Het weer was zaterdag niet best, laaghangende bewolking met afwisselend miezerregen en echte regen. De vlucht werd uitgesteld naar zondag en het konvooi werd ingekort en verplaatst naar het westelijker gelegen Mantes la Jolie. Ook op zondag werd het geen makkelijke vlucht met een heel wisselvallig verloop en bij veel liefhebbers andere duiven op kop.

Om 14.58 uur piepte het Mega systeem bij Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn in Swifterbant. Via de automatische melding bleek meteen dat het de eerstgemelde duif was. Het was hun blauwe duivin “Violet” de 13-377 die met een gemiddelde snelheid van 92 kilometer per uur de afstand van 484 kilometer had afgelegd.

Deze topper werd in 2015 tweede duifkampioen dagfond, in 2016 1e Generaalduif in de vereniging en 10e duif generaal lang in het samenspel.

Gespannen bleven Bertram en Patrick alle meldingen volgen en hielden daarnaast de tijd in de gaten. Er volgden heel veel meldingen, maar niet één sneller, zou het dan toch, het zal toch niet en ja hoor toch wel, de formidabele NPO zege op Mantes la Jolie was een feit. Na hun Toefje 203 met de afdelingszege op 17.000 duiven vanuit Menen, werd nu de felbegeerde eerste NPO en eerste in de Friese Fondclub gescoord.

De blauwe topduif de 377 is geruild met Gerard Dekker uit Assendelft. De vader van de 377 is een kleinzoon van de beroemde Euro van Heremans-Ceusters en de moeder komt uit de Superkweekdoffer van Gerard Dekker met Dochter Powerboy van Gerard Koopman. Mantes la Jolie werd het absolute hoogtepunt in de duivencarrière van Bertram en Patrick. Bertram, Joas en Patrick van harte proficiat met deze formidabele zege.

Van den Berg Pigeons pakte met hun eerste duif maar 9 seconden naast teletekst, scoorde een mooie serie met 14 op 20 en behaalde de mooie kopprijzen twee, drie en vijf. Een fantastische prestatie ook van Robbie en Jolanda Vahl in hun eerste jaar van de herstart met de duiven een prima vierde plek op deze zware vlucht. Pieter Woord werd keurig zesde. Comb. B. van Zuiden werd zevende met hun tweede duif. Piet Bakker deed het geweldig met de kopprijzen acht en negen. Riekelt en Jannie Brands waren goed op dreef met 6 op 9 en een mooie tiende plek.

Het hoogste prijspercentage was voor Frank en Harm Kempers met 10 op 12 en over beide vluchten waren ze opnieuw de beste met 19 op 24 en dat is 79%. Bij de jaarlingen eerste en tweede Van den Berg Pigeons en derde Robbie en Jolanda Vahl. In de eerste divisie eerste Robbie en Jolanda Vahl, tweede Pieter Woord en derde Piet Bakker. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Frank en Harm Kempers met de prijzen 22 en 38. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Jacob Loosman.

Op de dagfond onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Comb. B van Zuiden, derde Frank en Harm Kempers, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf. Aangewezen eerste Bertram en Joas van Zuiden, tweede Van den Berg Pigeons, derde Frank en Harm Kempers, vierde Wicher en Janny Okkes en vijfde Fokke Gnodde. Bij de duiven eerste, tweede en derde Van den Berg Pigeons met hun 16-991, 16-874 en de 16-009, vierde Bertram en Joas van Zuiden met hun 13-091 en vijfde Dubbele Hakvoort met zijn 13-153.

Mantes la Jolie werd een lastige vlucht met een grillig verloop. Maar deze vlucht zal altijd een hoogtepunt zijn in de geschiedenis van de nog jonge vereniging PV Flevoland en in de duivenloopbaan van Bertram en Patrick. Wat een formidabele prestatie.

Komende week de vijfde vlucht op de midfond waarschijnlijk vanuit Chimay. Allen heel veel succes.

 

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.