Fokke Gnodde wint zeer lastige Heusden-Zolder

Maar liefst 800 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand op de vijfde vlucht voor de vitesse op Heusden-Zolder, gelegen op 182 kilometer van Urk. Het weer van deze week was super, de verwachting voor zaterdag ook en dat zorgde er voor dat de leden met al hun duiven al vroeg bij het clublokaal stonden. Er werden 627 duiven in concours gezet. Zaterdag werden de duiven om 08.00 uur gelost met een oost-zuidoosten wind en mooi weer. Toch werd het een hele lastige vlucht met een raar verloop en grote verschillen tussen de liefhebbers. De grote winnaars van het regio concours en een prima tweede plek in de afdeling waren Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort. Hessel en Gerrit van harte proficiat.

Om 09.56 uur viel bij Fokke Gnodde zijn favoriete duivin de 12-735 op de klep. De 735 maakte een snelheid van 94 kilometer per uur en scoorde de eerste prijs bij PV Flevoland. Deze duif heeft al veel kopprijzen gepakt voor Fokke en vloog al negen keer in de toptien. Dit jaar vloog ze van de africhting van Zutphen de derde prijs en op Deurne een elfde prijs. Fokke is het hele stille seizoen met een ploeg vrijwilligers bezig geweest om de nieuwe inkorflocatie in orde te maken en dat is erg goed gelukt. Tevens geeft hij vol enthousiasme leiding aan de inkorfploeg. Fokke kreeg zijn duiven prima thuis van deze lastige vlucht en was één van de weinigen die meer dan vijftig procent prijs behaalde met 11 prijzen op 20 duiven. Fokke wil eigenlijk uitblinken op de dagfondvluchten en met de huidige vorm van zijn duiven zal dat wel lukken. Fokke van harte proficiat met deze mooie zege.

Fokke zijn zwager Hans Wakker scoorde een prima tweede plek en stijgt in alle klassementen naar de top vijf. Bert Hakvoort heeft zijn duiven ook weer goed in orde en pakte een keurige derde plek. Dubbele Hakvoort presteerde weer uitstekend met een vierde en zevende plek. Natuurlijk was zijn eerste duif ook zijn eerstgetekende duif, deze 153 vloog ook al een achtste plek op Weert. Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn altijd goed voor de nodige toptien plaatsen, nu waren het er drie met een vijfde, zesde en achtste plek. Hun derde duif de 576 was al tiende op Weert. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn waren ook top met 21 prijzen op 40 duiven en zij beginnen met een nette negende plaats. Piet en Simon Zeeman sloten deze keer de toptien met een mooie tiende plek. Hein Bakker had een mooie serie met 15 prijzen op 28 duiven.

In de eerste divisie werd Hans Wakker eerste en Pieter Woord tweede en derde. Bij de jaarlingen waren Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste en tweede en Pieter Woord derde. Bij de jeugd was Wouter Kroon nu voor de tweede keer op rij eerste. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was nu wel voor Piet en Simon Zeeman met de getekende duiven op plek 14 en 30. De Jackpot voor de laatste prijsduif was ook voor Piet en Simon Zeeman. De minutenprijs was voor Dubbele Hakvoort en de secondenprijs was voor Pieter Loosman.

Bij de kampioenschappen aangewezen kan Dubbele Hakvoort zijn prijs al uitzoeken en staat hij met een straatlengte voorsprong eerste, Piet en Simon Zeeman staan tweede, Fokke Gnodde derde, Hans Wakker vierde en Jef Custers vijfde. Onaangewezen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Piet en Simon Zeeman tweede, Fokke Gnodde derde, Dubbele Hakvoort vierde en Hans Wakker vijfde. Bij de duifkampioenen staan Piet en Simon Zeeman eerste met hun 13-979 en vierde met hun 13-967, Tiemen Schinkel en Lub Korf staan tweede met hun 14-576 en vijfde met hun 15-812 en Fokke Gnodde staat derde met zijn 14-673. Er zijn nog maar 8 duiven met 5 prijzen, waarvan 1 jaarling en dat is bijzonder knap met zo’n moeilijke start van het seizoen.

De klok sloot pas om 11.20 uur en dat is, gezien het hoge percentage fondduiven in het concours, vergelijkbaar met de andere 2 Urker verenigingen. Schijnbaar zijn veel duiven door Noord-Holland gevlogen en hebben ook nog de Waddeneilanden bezocht, want zaterdagavond misten er nog behoorlijk wat op de hokken. Deze duiven zijn zondagmorgen heel goed nagekomen.

Volgende week de eerste midfondvlucht vanaf Quievrain gelegen op 283 kilometer van Urk. Er zijn vier gratis zakken voer te winnen met prijs dertien, de middelste prijs, de 1 na laatste prijs en voor de laatste liefhebber. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.