Fokke Gnodde wint Weert oude duiven

169 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de vierde vlucht oude duiven met de jonge duiven vanuit Weert, gelegen op 158 kilometer van Urk. De weersverwachting was voor zaterdag niet best, iets waar we dit seizoen wel vaker mee te maken hebben. Zaterdagmorgen bleek dat onze duiven precies in het goede deel van Nederland stonden en daardoor kon er al om 08.10 uur gelost worden met een matige west-zuidwesten wind. Complimenten voor de lossingscommissie. Maarten en Cornelis Hakvoort wonnen het regioconcours. Maarten en Cornelis van harte proficiat.

Om 09.59 uur viel de jaarlingdoffer de 686 op de plank bij Fokke Gnodde. De 686 maakte een snelheid van 87 kilometer per uur en pakte na zijn tiende prijs vorige week op Duffel nu de eerste prijs bij PV Flevoland. Fokke zijn computer is helaas stuk en daardoor kon hij niet melden. Zijn vrouw doet dat normaal gesproken maar die zat nu naar de sportieve mannen te kijken bij de Suydersee Triathlon. Daardoor werd er nu wel erg laat gemeld. Misschien beter om in het vervolg even familie te bellen om de melding door te geven. Dat doet niets af aan de prima prestatie van deze jaarling doffer die ook een mooie derde plek scoorde in het regioconcours. Fokke van harte proficiat met deze mooie zege.

Wilco Nijenkamp gaat steeds beter presteren met zijn doffers. Na zijn vierde plek van vorige week op Duffel was het nu zijn 723 die Wilco een uitstekende tweede plek bezorgde en een mooie vijfde plek in het samenspel. Wilco scoorde twee prijzen op vier duiven en het kan niet lang meer duren of hij gaat een eerste prijs pakken bij PV Flevoland. Gerrit Wakker was deze vlucht goed voor de mooie ereplaatsen drie, negen en tien. Dubbele Hakvoort presteerde ook prima met een vierde plek. De taartvluchten komen weer in zicht en dan kun je Hans Wakker noteren voor een toptien klassering, deze keer een mooie vijfde plek. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn hadden het hoogste prijspercentage met negen prijzen op vijftien duiven. Ditmaal niet met duivinnen, maar twee doffers waren goed voor een keurige zesde en zevende plek. Frank, Gerwin en Harm Kempers hebben in de 826 een hele knappe duif. Na onlangs een tiende plek op Grave werd nu met deze 826 een prima achtste plek gescoord.

In de eerste divisie werd Wilco Nijenkamp eerste, Dubbele Hakvoort tweede en Hans Wakker derde. Bij de duivinnen werd Gerrit Wakker eerste en derde en Dubbele Hakvoort tweede. Bij de jaarlingen werd Fokke Gnodde eerste, Wilco Nijenkamp tweede en Gerrit Wakker derde.

Bij de stand na vier vluchten (met 1 aftrek) staat onaangewezen Gerrit Wakker eerste, Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn tweede en Wilco Nijenkamp derde. Aangewezen staan Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn eerste, Gerrit Wakker tweede en Frank, Gerwin en Harm Kempers derde. Bij de duiven staat Gerrit Wakker eerste met zijn 123 en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn tweede met hun 790 en derde met hun 079. De minutenprijs tijdens deze vlucht werd gewonnen door Louw van den Berg. 

Volgende week de vijfde vlucht oud met jong vanuit Tongeren. Tevens staat dan ook de enige trainingsvlucht voor de natour op het programma vanuit Deventer. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.