Fokke Gnodde wint Morlincourt NIC PV Flevoland Urk 01-09-2012

2012-08-25 18.30.332012-09-01 19.41.02 

Bij PV Flevoland in Urk werden 146 duiven ingemand voor de Nationale Juniorenderby vanuit Morlincourt, gelegen op 389 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdag om 08.30 uur gelost met een matige zuidwestenwind. De vlucht kende een goed verloop. In afdeling Friesland’96 was de jeugdige Aant Arjen Veenstra uit Drachtstercompagnie de winnaar, een geweldige prestatie waarvoor Aant Arjen onze hartelijke felicitatie krijgt.

Het was 13.13 uur toen de eerste duif de NL12-1139737 arriveerde bij Fokke Gnodde. Deze duif maakte 1370 meter per minuut en won overtuigend de eerste prijs in het NIC. Fokke Gnodde is vorig jaar opnieuw begonnen met de duivensport en speelt in zijn tweede jaar al geweldig mee op alle programmavluchten. De winnende duif, een bont duivinnetje, komt uit een doffer van broer Harm Gnodde en een duivin van neef Gerrit Wakker. Fokke kreeg zijn duiven geweldig thuis en scoorde de eerste, derde, zevende en achtste prijs in het NIC en van zijn 19 duiven vlogen er 12 in de prijzen. Een geweldig resultaat van Fokke, een uitslag om trots op te zijn, nogmaals van harte proficiat.

Tiemen Schinkel en Lub Korf hebben een geweldig seizoen achter de rug en zijn echte specialisten met jonge duiven. Ook op deze Morlincourt werd prima meegedaan met de tweede, vijfde en negende plaats. Vermeldenswaardig is nog dat zij de tweede duifkampioen jong van afdeling Friesland’96 op het hok hebben zitten.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn waren de andere uitblinkers op deze Morlincourt met een vierde, zesde en tiende plek en zij hadden 11 prijzen met maar 17 duiven mee. Ook een prestatie om in te lijsten.

De Nationale Juniorenderby Morlincourt is wederom een vlucht geworden voor de echte specialisten. Iedereen kreeg zijn duiven heel goed thuis en er waren geen verliezen.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.