Fokke Gnodde wint Bourges NIC PV Flevoland Urk 20-07-2013

Fokke Gnodde Bourges    Foto duif winnaar Bourges

In het NIC PV Flevoland Urk werden op Bourges 135 duiven ingekorfd, een mooi aantal gezien de zware vluchten van de afgelopen weken. De duiven werden zaterdag gelost om kwart over zeven met een stevige noordoosten wind en warm weer.

Het was om 17.42 uur dat de eerste duif viel bij Fokke Gnodde in Urk. Zijn jaarlingduivin 1139733 presteerde het om de 661 kilometer af te leggen met een snelheid van 63 kilometer per uur. Naast de eerste prijs in het NIC werd ook een fantastische vierde prijs en dus teletekst in het NPO concours gewonnen. De prestatie is opmerkelijk omdat Fokke Gnodde sinds drie jaar weer met de duivensport begonnen is en nog niet zoveel oude duiven heeft. De vader van de 733 komt uit de Maxima van Jan van der Pasch via Ellen en Joop Groenen uit Ooij bij Nijmegen. De moeder van de 733 komt van broer Harm Gnodde uit Urk. Fokke Gnodde zijn tweede duif scoorde de vijfde prijs in het NIC en dat was de nestmaat van de 733 namelijk de 732. Wat een geweldig kweekkoppel dat twee jaarlingen geeft die op zo’n zware vlucht allebei kop vliegen. Reind Breman uit Genemuiden heeft Fokke Gnodde sinds zijn nieuwe start in de duivensport vanaf het eerste uur begeleid en daar is Fokke hem erg dankbaar voor. Fokke van harte proficiat met deze prima prestatie.

Jan en Hessel Ras uit Urk draaiden een superserie met de tweede, zesde, achtste en negende plek en zes van hun zeven duiven in de prijzen. Hun tweede duif was de Super 186 die door deze prestatie als eerste eindigde bij de Nationale Duifkampioenen Dagfond. Een geweldige duif en een topprestatie van Jan en Hessel Ras om met deze duif zo’n geweldig seizoen te draaien.

Riekelt Brands uit Espel deed goed mee door op de derde plaats te eindigen. Bert Weerstand uit Urk werd keurig vierde. Jelle Roskam uit Urk werd zevende en draaide vijf van zijn tien duiven in de prijzen. De gebroeders Van Veen uit Urk scoorden tenslotte een mooie tiende plaats.

Het concours verliep zeer vlot en de prijzen waren in een uur en drie kwartier verdiend. Alle duiven zijn goed thuis gekomen, hulde aan de convoyeurs voor de prima verzorging.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.