Fokke Gnodde winnaar van de eerste jonge duivenvlucht op Vuren

11 liefhebbers met 327 duiven deden mee aan de eerste vlucht voor jonge duiven bij PV Flevoland, deze keer op Vuren gelegen op 100 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen werden de duiven om 09.30 uur gelost met een matige zuidwestenwind. Het werd een hele vervelende vlucht met een zeer matig verloop en veel jonge duiven konden maar moeilijk hun hok terugvinden. Opnieuw een vlucht met een lossing onder het IJsselmeer met grote invloed voor onervaren jonge duiven van de liefhebbers op de kortste afstanden. Natuurlijk zijn er ook uitblinkers en de laatste weken zijn dat heel vaak Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort en ook nu waren ze goed voor de eerste prijs in de regio. Ook dit weekend heel vroeg op Chateauroux. Hessel en Gerrit van harte proficiat met deze mooie prestaties.

Bij PV Flevoland was het Fokke Gnodde die de eerste prijs voor zich opeiste. Fokke draaide zijn eerstgetekende 205 om 10.38 uur en met een snelheid van 86 kilometer per uur was de 205 onbetwist de snelste bij PV Flevoland. Het is ook een record bij PV Flevoland dat de eerste vlucht voor jonge duiven gewonnen wordt door een eerstgetekende duif. Fokke Gnodde staat het hele seizoen al kortbij voor alle kampioenschappen en Fokke weet als geen ander dat het spel met de jonge duiven daarvoor beslissend is. Fokke van harte proficiat met deze mooie zege.

Frank, Gerwin en Harm Kempers waren de uitblinkers deze vlucht met 14 prijzen op 27 duiven en zij starten met een prima tweede plek. De specialisten met jonge duiven zijn natuurlijk Tiemen Schinkel en Lub Korf. Tiemen en Lub draaiden op deze vlucht de meeste kopprijzen en begonnen met de derde, zesde, achtste en negende plek. Pieter Woord deed het ook prima met zijn onverduisterde fondduifjes en hij begon met plek vier en zeven. Piet Bakker wordt in het spel met de jonge duiven gecoacht door Tiemen Schinkel en dat gaf een opmerkelijk verschil. Piet kreeg zijn jonge duiven goed thuis en begon met een mooie vijfde plek. En dat is meteen ook een voorbeeld hoe het kan binnen een vereniging; elkaar helpen beter te worden. Dubbele Hakvoort was goed voor een keurige tiende plek. Een mooie serie was er ook voor Van den Berg Pigeons met 13 prijzen op 22 duiven.

In de eerste divisie werden Frank, Gerwin en Harm Kempers eerste, Pieter Woord tweede en Piet Bakker derde. De gratis zakken voer werden gewonnen door Pieter Woord met prijs 13, Dubbele Hakvoort als middelste liefhebber, Wilco Nijenkamp als laatste liefhebber en Jef Custers met de 1 na laatste prijsduif. De Jackpot voor de twee getekenden en de laatste prijsduif werden niet gewonnen en schuiven door naar de volgende vlucht Chateauroux. De minutenprijs was voor Frank Kempers en de secondenprijs voor Louw van den Berg.

Bij de jonge duiven onaangewezen is eerste Fokke Gnodde, tweede Frank, Gerwin en Harm Kempers, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Pieter Woord en vijfde Dubbele Hakvoort. Aangewezen eerste is Fokke Gnodde, tweede Pieter Woord, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Van den Berg Pigeons en vijfde Frank, Gerwin en Harm Kempers.

Volgende week maandag inmanden voor Marseille, dinsdag voor Orange, donderdag voor Laon en vrijdag voor Deurne. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.