Fokke Gnodde sterke winnaar op Sittard

 

195 duiven werden vrijdagavond ingemand bij PV Flevoland voor de derde vlucht met de jonge duiven vanuit Sittard, gelegen op 184 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen was er een stevige westenwind met wat buien op de vlieglijn. De duiven werden gelost om 09.30 uur. Het was Maarten Hakvoort met zijn zoon Cornelis die de eerste prijs pakten in Samenspel F. Maarten en Cornelis van harte proficiat met deze prima zege.

Om 11.48 uur viel de eerste duif in de Nieuw Guineastraat bij Fokke Gnodde. Het was zijn 673 die met een snelheid van 80 kilometer per uur de eerste prijs pakte bij PV Flevoland en een keurige vierde plek in Samenspel F van bijna 2000 duiven. Fokke zijn duiven komen beter af als de afstanden groter worden en de omstandigheden zwaarder. Fokke had op Sittard 10 duiven mee en scoorde 5 prijzen, zijn tweede duif pakte nog een mooie vijfde plek. Door deze zege heeft Fokke zeer goede zaken gedaan in de klassementen door zich zo wel bij de jonge duiven als het generaal zich in de top drie te klasseren en wie weet of hij zich op de laatste 4 vluchten nog kan verbeteren. Fokke van harte proficiat met deze mooie zege.

Bert Weerstand heeft zijn jonge duiven heel goed voor elkaar en deze vlucht pakte Bert de tweede en derde plek. Riekelt en Jannie Brands scoren een hele mooie serie met 18 prijzen op 35 duiven te beginnen met de mooie klasseringen vier en zes. Hun eerste duif is de eerste getekende duif in de uitslag. Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het ook keurig met 9 prijzen op 17 duiven en hun eerste duif op plek zeven. Gerrit Wakker haalde een mooie achtste plek. Klaas van den Berg en compagnon Bartel de Berg pakten hun 741 opnieuw weer op de negende plek. Na vorige week negende nu ook weer negende en dat op twee heel verschillende vluchten. Wat een voorrecht om zo’n talent op je hok te mogen hebben. Meindert en Jan de Boer deden het super door met maar één duif mee de tiende plek te scoren.

In het Varia Vis kampioenschap jonge duiven onaangewezen staan drie liefhebbers bovenaan met maar twee punten verschil in de volgorde eerste Bert Hakvoort, tweede Fokke Gnodde en derde Tiemen Schinkel en Lub Korf. Wat een ongekende spanning tussen deze buren en wie zal de beste zijn over vier weken? In het Varia Vis kampioenschap jonge duiven aangewezen staat Bert Hakvoort eerste, Riekelt en Jannie Brands tweede en Bert Weerstand derde. In het Varia Vis kampioenschap jonge duiven duif staan Riekelt en Jannie Brands eerste met hun 442, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede met hun 586 en Bert Weerstand derde met zijn 001.

In het Varia Vis kampioenschap generaal onaangewezen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Gerrit Wakker tweede en Fokke Gnodde derde. Tussen de eerste twee zit maar 79 punten, dus alles is nog mogelijk. In het Varia Vis kampioenschap generaal aangewezen staat Gerrit Wakker ruimschoots eerste, Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn tweede en Tiemen Schinkel en Lub Korf derde.

Vrijdag is het inmanden voor de vierde vlucht met jonge duiven op Tongeren. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.