Fokke Gnodde slaat toe op Lommel 15-09-2012

Exact 500 duiven werden vrijdagavond ingemand voor de vierde natourvlucht op het Belgische Lommel, hemelsbreed gelegen op 160 kilometer van Urk. De weersvoorspelling voor zaterdagmorgen was niet zo gunstig, veel bewolking en pas in de middag opklaringen. Zaterdagmorgen bleek dat het weer voorspellen niet zo makkelijk is. Het was stralend weer en het beloofde een mooie vlucht te worden. De duiven werden om kwart voor negen gelost. Helaas was de wind west zuidwest, waardoor een vroege prijs in de afdeling moeilijk zou worden. Toch lukte het Maarten Hakvoort om de derde prijs in de afdeling te scoren. Van harte proficiat met deze topprestatie.

De laatste weken leverde Fokke Gnodde hele goede prestaties. Fokke had veel vertrouwen in zijn 19 duiven op Lommel, de duiven zaten er prima bij en een topprijs moest kunnen. Fokke had al vroeg zijn systeem aangezet. Rond half elf vielen de eerste duiven en tot zijn grote verbazing werden de duiven niet geconstateerd. Paniek natuurlijk, electronische systemen zijn niet zo favoriet bij Fokke. Gelukkig werd de fout gevonden en werden de duiven alsnog geconstateerd. Zijn jonge duif de 734 werd de winnaar bij PV Flevoland met maar 5 seconden voorsprong. Helaas was door het vele tijdverlies een vroege prijs in het ACG niet meer mogelijk. Toch scoorde Fokke de eerste, zevende, achtste en negende plek en vlogen 10 van zijn 19 duiven in de prijzen. Met deze uitslag heeft Fokke het natourkampioenschap in de vereniging zo goed als zeker gesteld. Fokke van harte proficiat met deze mooie resultaten.

Op de tweede en vierde plek Cor Poel en Dennis Gouweleeuw uit Ens. Hun eerste duif is de 176, dezelfde duif die vorige week de eerste prijs pakte op Boxtel. Een nieuwe troef voor Cor en Dennis, deze 176 is gekweekt door Jan Barendrecht, de sportvriend van Cor. Gerrit Wakker werd drie en tien, maar was heel ontevreden over het verloop van de vlucht en de prestaties van zijn duiven. Volgende week hopelijk een beter resultaat.

Harm Gnodde werd vijf en zes en scoorde 22 prijzen op zijn 43 ingemande duiven. Harm vliegt met meest onverduisterde jonge duiven en tegen dat licht zijn zijn prestaties op de natour natuurlijk goed te noemen.

In Swifterbant waren het Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn met de eerste duif op plek 14. Leo Bron scoorde met zijn eerstgetekende plek 19 en had maar liefst 6 van zijn 9 duiven in de prijzen. Leo had het hoogste prijspercentage van de hele vereniging en dat is zeker een compliment waard.

In de eerste divisie was Fokke Gnodde nummer één, voor broer Harm op twee en drie.  

In de Zeebulon jonge duivencompetitie waren het Meindert en Jan de Boer met hun 079 en 937 op de eerste en vijfde plek, met Piet en Simon Zeeman met hun 150 en 088 op twee en drie. Ook Coen en Joost Brugman deden van zich spreken met hun 050 op plaats vier. Het gevecht om de eerste plaats in het eindklassement en de hoofdprijs van 250 euro wordt een echte triller. Maar liefst drie duiven in de tussenstand op de eerste plek; de 937 van Meindert en Jan de Boer, de 088 van Piet en Simon Zeeman en de 663 van Klaas en Pieter Woord. Vlak daarna komen de 050 van Coen en Joost Brugman en de 857 van Jef Custers. Zaterdagavond bleek dat de diverse kanshebbers meteen al bezig waren met de taktiek voor de laatste vlucht. ’s Avonds laat werden sommige liefhebbers gesignaleerd bij de top dierenarts Nanne Wolff en de komende week zullen diverse leden van PV Flevoland de wegen onveilig maken met tal van trainingsvluchtjes.

Volgende week de laatste natourvlucht op St Truiden. Zal nog iemand Fokke Gnodde het natourkampioenschap afpakken ? Wie wint de hoofdprijs in de Zeebulon jonge duivencompetitie ? Ook voor de jeugd is een extra attractievlucht georganiseerd, dus het wordt sowieso weer een gezellige zaterdagavond bij PV Flevoland. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.