Fantastische zege Riekelt & Jannie Brands op Gennep

530 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de eerste puntenvlucht vanuit Gennep, gelegen op 114 kilometer vanaf Urk. Zaterdag bleek al vroeg dat de lucht behoorlijk nevelig was en dat het erg lang duurde voordat het opklaarde. De lossingscommissie besloot om 12.10 uur te lossen met een matige westelijke wind. Na de lossing bleek al snel dat de opklaringen niet voldoende waren voor een prima vlucht. Het bleef nevelig waardoor veel duiven zich slecht konden orienteren.

Om 13.37 uur viel de eerste duif van PV Flevoland op de Roggebot bij Riekelt en Jannie Brands. Het was hun jaarling de 662 die met een snelheid van 78 kilometer per uur de eerste prijs pakte en niet veel later bleek dit ook goed te zijn voor de eerste prijs in het samenspel. Riekelt en Jannie waren vorige week al goed op dreef en op Gennep werden het nu maar liefst 17 prijzen op 23 duiven en bij PV Flevoland eerste en achtste en in het samenspel eerste op 2.071 duiven. Voor een fondliefhebber is zo’n kort vluchtje op Gennep niet zo belangrijk, maar deze mooie overwinning toont aan dat Riekelt en Jannie hun duiven prima voor elkaar hebben en dat hun concurrenten vol aan de bak moeten om deze top combinatie te verslaan. Riekelt en Jannie van harte proficiat met deze schitterende overwinning.

Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn het seizoen geweldig begonnen. Op Gennep waren ze goed voor 31 prijzen op 38 duiven en ze begonnen met de tweede, vijfde, zesde, zevende en tiende prijs. Ook in het samenspel waar diverse concurrenten steken lieten vallen deden ze het prima. Jef Custers zit in Biddinghuizen op de kortste afstand en iedereen in deze regio weet dan dat het erg lastig is om op de eerste vluchten goed mee te doen. Jef deed het meer dan prima met een mooie derde plek en 17 op 28 prijs. Piet Bakker was ook goed op dreef met alleen zomer- en late jongen mee en dan is de vierde prijs en 13 op 20 een mooi resultaat. Bert Hakvoort begint zijn tweede seizoen in Tollebeek goed met een keurige negende plek.

Uitblinkers waren verder Frank en Harm Kempers met 21 op 30, Hein Bakker met 9 op 11 en Dubbele Hakvoort met 6 op 10. In de eerste divisie eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Jef Custers en derde Piet Bakker. De Jackpot voor de eerste twee getekende duiven is voor Hein Bakker en de Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Stefanus Loosman. De zakken voer zijn gewonnen door Jef Custers op plek 13, Joas van Zuiden als middelste liefhebber, Dubbele Hakvoort met de op 1 na laatste prijsduif en daardoor Comb. Hendriks-Reinders als laatste liefhebber.

Zaterdagavond waren bijna alle duiven thuis en de laatste duiven zijn zondag allemaal goed gearriveerd. Volgende week de tweede vlucht vanuit Deurne gelegen op 135 kilometer van Urk en op 125 kilometer voor Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.