Fantastische zege Erik Korteweg op lastige midfondvlucht Arlon

 

16 liefhebbers korfden donderdagavond bij PV Flevoland 209 duiven in voor de vierde vlucht op de midfond vanuit Arlon, gelegen op 333 kilometer van Urk. Arlon ligt in België dicht tegen Luxemburg in de Ardennen. De enige mogelijkheid om er zaterdag een redelijke vlucht van te maken was vroeg te lossen en dat werd om 7.00 uur ook gedaan. De duiven hadden een zuidwesten wind met wat buien op de lijn. Het waren Douwe en Jesse Akkerman uit Rotsterhaule die de hoofdprijs scoorden in Samenspel F en daar feliciteren we ze van harte mee.

Erik Korteweg moest donderdagavond werken en daarom was het Annie die de duiven naar het inkorflokaal bracht. Ze zag er op toe dat de duiven goed werden ingemand. Mogelijk dat dit de duiven een extra zetje heeft gegeven. Zaterdag om 10.30 uur viel de jaarling 060 op de klep bij Erik Korteweg op het Kamperzand. Deze 060 had al een paar knappe prijzen gepakt en lijkt een veelbelovend talent. De 060 had de 333 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 95 kilometer per uur. Erik had daarmee de tweede duif op Urk en na lang wachten was de eerste prijs van PV Flevoland zijn deel. De 060 komt van Appie Dunnink, de vader komt van Anton Ruitenberg en is nauw verwant aan de Olympiade en de Euro van Leo Heremans, de moeder komt ook van Anton Ruitenberg uit Inteelt Bliksem en Inteelt Kannibaal. Goed soort dus en dan is het mooi dat zo’n groot talent de 060 Erik en Annie beloont met hun eerste eerste prijs bij PV Flevoland. Kenners gaan er vanuit dat er nog vele eerste prijzen zullen volgen. Erik doet heel veel werk in de vereniging en iedereen gunt hem natuurlijk dit succes. Erik en Annie van harte proficiat met deze fantastische zege op Arlon.

Johannes Schinkel was geweldig op dreef met 12 op 15 en hij begon met de tweede prijs. Piet en Simon Zeeman deden het ook prima met 13 op 20 en zij begonnen met de prijzen drie, negen en tien. Joas van Zuiden scoorde een knappe serie met de prijzen vier, vijf, zes en zeven. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren goed voor 16 op 21 en zij begonnen met prijs acht. Verdere uitblinkers Meindert en Jan de Boer met 6 op 10 en Pieter Woord met 2 op 2. In de eerste divisie eerste Erik Korteweg en tweede en derde Joas van Zuiden. Bij de jeugd het volledige podium voor Joas van Zuiden. Op de prijzen 24 en 37 hadden Tiemen Schinkel en Lub Korf hun twee getekenden en zij winnen daarmee de Jackpot voor de eerste twee getekenden. De Jackpot voor de laatste prijsduif was ook voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. Alle prijswinnaars van harte proficiat.

Midfond onaangewezen met nog 1 vlucht te gaan is ontzettend spannend met 3 liefhebbers binnen 6 punten. Eerste momenteel Piet en Simon Zeeman, tweede Joas van Zuiden, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Johannes Schinkel en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Aangewezen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Joas van Zuiden, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Johannes Schinkel. Bij de duiven eerste en vijfde Joas van Zuiden met zijn 16-930 en 17-204, tweede Piet en Simon Zeeman met hun 17-870, derde en vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-661 en 17-188.

Bij het Generaal Onaangewezen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Joas van Zuiden tweede, Piet en Simon Zeeman derde, Johannes Schinkel vierde en Riekelt en Jannie Brands vijfde. Aangewezen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Joas van Zuiden en vijfde Johannes Schinkel. Bij de duiven eerste en derde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-812 en 18-308, tweede Joas van Zuiden met zijn 18-313, vierde Johannes Schinkel met zijn 17-101 en vijfde Piet en Simon Zeeman met hun 17-870.

Komende week de Nationale dagfondvlucht vanuit Issoudun (afstand Urk 687 kilometer) en de jonge duiven gaan naar Venlo (afstand Urk 148 kilometer). Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.