Fantastische start Tiemen Schinkel en Lub Korf

Goede Vrijdag werden bij PV Flevoland 535 duiven ingemand door 22 liefhebbers voor de eerste vlucht van het seizoen vanuit Deurne, gelegen op 135 kilometer van Urk. Bijna alle liefhebbers hadden al hun duiven meegegeven om te genieten van de zonovergoten openingsvlucht van 2019. Daar waar het de laatste weken veel te koud was voor onze duiven, is begin deze week het weer omgeslagen en wordt met een matige oosten wind makkelijk de twintig graden aangetikt. De duiven werden zaterdag om 09.30 uur gelost met een oost-noordoostelijke wind. En aan het begin van het seizoen is het spannend wie met zijn duiven de beste start maakt.

Om 11.09 uur kwam uit het noorden de 17-138 aan klepperen en deze topfavoriet viel meteen op de klep bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Bij het melden bleek meteen dat dit een hele vroege duif was. Tiemen en Lub kregen in een zeer korte tijd zo’n 15 duiven, waar de andere liefhebbers af en toe een duif kregen. Nadat alle liefhebbers gemeld hadden bleek de 17-138 van Tiemen en Lub de eerste prijs in de afdeling te spelen op liefst 21.691 duiven. Ook hun tweede duif was goed voor een prima vijfde plek in de afdeling en totaal speelden ze in de afdeling 65% prijs.

In de vereniging werd begonnen met de eerste, tweede, derde, vierde en negende plek met 28 van de 37 duiven in de prijzen. Opmerkelijk was verder dat hun eerste duif hun eerste getekende was en hun derde duif de tweede getekende, zodat ook voor het aangewezen kampioenschap de start perfect was. Natuurlijk zijn Tiemen en Lub na een fantastisch seizoen 2018 de topfavorieten en natuurlijk verwacht je een hele goede start maar dat Tiemen en Lub zo uit de startblokken schoten overtrof alle verwachtingen en geeft stof tot nadenken bij alle concurrenten. Tiemen en zijn vrouw Klaasje en Lub van harte proficiat met deze formidabele overwinning.

Bij Klaas van den Berg kwamen de duiven ook super. Klaas heeft vorig jaar een nieuw hok gekregen en dat betaald zich meteen uit. Klaas begon met de vijfde, zesde en tiende plek en scoorde 14 prijzen op 18 duiven. Robbie Vahl verspeelde een minuut of 3 met zijn eerste duif en dat is jammer. Robbie had anders ook top tien in de afdeling gespeeld en in Ketelhaven is dat erg knap met deze wind. Nu werd het zevende in de vereniging en dat is nog steeds erg goed. Dubbele Hakvoort was ook goed op dreef met negen prijzen op vijftien duiven en hij begon met de achtste prijs. Andere uitblinkers waren Johannes Schinkel met 10 op 16, Piet Bakker met 24 op 30 en Wilco Nijenkamp met 5 op 6.

Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden, tweede Stefanus Loosman en derde Wouter Kroon. In de eerste divisie eerste en tweede Klaas van den Berg en derde Robbie Vahl. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Bert Hakvoort. De zakken voer waren voor Johannes Schinkel op plek 13, Erik Korteweg als middelste liefhebber, Meindert en Jan de Boer als laatste liefhebber en Bert Hakvoort met de 1 na laatste prijsduif.

Deurne werd een fantastische vlucht met geen verliezen en een geweldige start van Tiemen Schinkel en Lub Korf.

Vrijdag is het inkorven voor de tweede vlucht en dat is Weert, gelegen op 157 km van Urk en op 147 km van Swifterbant. Allen heel veel succes.

 

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.