Fantastisch resultaat Riekelt en Jannie Brands op Vierzon

 

81 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de laatste dagfondvlucht vanuit Vierzon, gelegen op 657 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdag om 07.45 uur gelost met een matige noordwesten wind en redelijk veel bewolking. Het concours in Samenspel F werd gewonnen door Jelle Stuurman uit Heerenveen en daar feliciteren we hem van harte mee. Tweede in Samenspel F en zesde in de afdeling werden Rein Ras en Jan Post met hun super jaarling de 202. Daarmee werd de 202 met een record van 418 punten winnaar van de Jaarlingencompetitie PV Flevoland en daar feliciteren we Rein en Jan van harte mee.

Waar de meeste liefhebbers al blij zijn met een paar prijsjes op de verre dagfond, zijn er ook specialisten die altijd een hoog prijspercentage scoren. Riekelt en Jannie Brands zijn van die specialisten en vooral op de dagfond staat er dit jaar geen maat op. Dit jaar 75 duiven op 6 dagfondvluchten en 54 prijzen is 72% prijs. Eerste op Sens en eerste op Lorris en heel veel kopprijzen. Logisch dat je dan de grote favoriet bent voor Vierzon. Grote klasse als je het dan ook waar maakt. Om 18.02 uur arriveerde de 18-007. Deze jaarlingdoffer had de 657 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 64 kilometer per uur en scoorde de eerste prijs bij PV Flevoland en een kopprijs in het Samenspel F en de afdeling. Op deze Vierzon excelleerden Riekelt en Jannie met de perfecte 9 op 9 en zij begonnen met de eerste, derde, vijfde, zevende en tiende prijs. Grote klasse, applaus en een diepe buiging zijn hier op zijn plaats voor Riekelt en Jannie.

Jef Custers deed het uitstekend met zijn eerstgetekende 16-004 op een tweede plek. Dubbele Hakvoort ook weer geweldig op dreef met 7 op 10 en een zeer fraaie vierde en negende plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf weer zeer degelijk op plek zes en acht. Verdere uitblinker Johannes Schinkel met 3 op 5.

In de eerste divisie eerste Jef Custers, tweede Johannes Schinkel en derde Klaas van den Berg. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 8 en 11 voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Bertram van Zuiden.

De eindstand dagfond onaangewezen Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Stefanus Loosman, vierde Jelle Roskam en vijfde Dubbele Hakvoort. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Stefanus Loosman, vierde Dubbele Hakvoort en vijfde Frank en Harm Kempers. Bij de duiven eerste, tweede en vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-865, 18-664 en 18-011, derde en vijfde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-812 en 17-813.

De laatste midfond werd afgelast. De eindstand onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Johannes Schinkel, derde Stefanus Loosman, vierde Piet en Simon Zeeman en vijfde Jef Custers. Aangewezen eerste Stefanus Loosman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Jef Custers, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Robbie Vahl. Bij de duiven eerste en tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757 en 17-139, derde Piet en Simon Zeeman met hun 17-862, vierde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-671 en vijfde Stefanus Loosman met zijn 17-822.

Donderdag inkorven voor de jonge duiven midfond op Dreis Bruck op ongeveer 300 kilometer van Urk. Vrijdag voor de natour, oud en jong, op Gennep, gelegen op 111 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.