Familie Zeeman knappe winnaars Chimay met hun topper de 602

 

21 liefhebbers korfden vrijdagavond 571 duiven in bij PV Flevoland voor de eerste vlucht op de midfond vanuit Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. De bijna 20.000 duiven van de afdeling Friesland’96 werden als eerste op zaterdag gelost om 07.15 uur met een matige west-zuidwesten wind. Het vertrek was matig luidde het commentaar en dat is niet best. Over het algemeen kunnen duivinnen met zulke omstandigheden nog wel eens verrassen en dat bleek ook vandaag. Het was Maarten Hakvoort die de eerste prijs scoorde in Samenspel F en met deze knappe prestatie feliciteren we hem van harte.

Om 10.50 uur was het de 18-4297602 die geconstateerd werd door Piet en Simon Zeeman in Swifterbant op 296 kilometer. Het is dan nog even afwachten of de liefhebbers op de verdere afstanden aan deze tijd en snelheid kunnen tippen. Al snel bleek dat de gemiddelde snelheid van 83 kilometer per uur van deze 602 de hoogste was bij PV Flevoland. Daarmee scoorden Piet en Simon een fantastische zege op deze Chimay van 571 duiven en een hele mooie 7e plek van 3.053 duiven in het Samenspel F. Gezien de niet gunstige ligging van Swifterbant met een west-zuidwesten wind is dit een hele knappe prestatie.

De duivin de 602 is gekweekt door Wilco Nijenkamp. De vader komt uit broer x zus, die komen uit het Slagschip (een aantal jaren geleden een fenomeen in de vereniging), welke rechtstreeks komt van Hans Beverdam. Het Slagschip stond toen op een duivin rechtstreeks van Jan Kleuver uit Wijhe, deze duivin was in 2016 duifkampioen generaal lang van de vereniging. De moeder komt rechtstreeks van André Somers Grobbendonk België en is van de lijnen van William Geerts. De 602 staat na drie vluchten eerste duifkampioen generaal met de prijzen 43, 11 en 1, een echte topduif. Piet en Simon scoorden verder nog de vijfde prijs en 19 van hun 30 duiven vlogen prijs. Een geweldige overwinning en uitslag en daarmee feliciteren we Piet en Simon van harte.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren goed bezig met 24 op 34 en de tweede, zesde, negende en tiende prijs. Jacob Loosman gaf met 11 op 16 en de derde en achtste prijs ook zijn visitekaartje af. Riekelt en Jannie Brands beginnen hun duiven goed in vorm te krijgen met 18 op 24 en zij beginnen met een mooie vierde plaats. Jeugdlid Joas van Zuiden was geweldig op dreef met 30 op 49 en Joas begon met een knappe zevende plaats. Verdere uitblinkers Frank en Harm Kempers met 20 op 23, Johannes Schinkel met 17 op 19, Meindert en Jan de Boer met 24 op 38, Hein Bakker met 19 op 28 en Pieter Woord met 3 op 4.

In de eerste divisie eerste jeugdlid Joas van Zuiden, tweede Frank en Harm Kempers en derde Jelle Roskam. Bij de jeugd het volledige podium voor Joas van Zuiden. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was verrassend voor Pieter Woord met de prijzen 31 en 57. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Bert Hakvoort. De gratis zakken voer waren voor Frank en Harm Kempers met de 13e prijs, Hein Bakker als middelste liefhebber, Cees van der Steeg als laatste liefhebber en Bert Hakvoort met de 2 na laatste prijsduif. Allen van harte gefeliciteerd.

De stand generaal onaangewezen is heel erg spannend met nog geen 4 punten verschil tussen de eerste drie. Eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Jacob Loosman, derde Piet en Simon Zeeman, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Jelle Roskam. Aangewezen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede jeugdlid Joas van Zuiden, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Klaas van den Berg en vijfde Frank en Harm Kempers. Bij de duiven eerste en derde Piet en Simon Zeeman met hun 18-602 en 17-870, tweede jeugdlid Joas van Zuiden met zijn 18-393, vierde Johannes Schinkel met zijn 18-443 en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-660.

Volgende week spelen we opnieuw Chimay als tweede vlucht op de midfond. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.