Familie Zeeman domineert op zeer wisselvallige Rethel

Familie Zeeman domineert op zeer wisselvallige Rethel

168 duiven werden donderdagavond bij PV Flevoland voor een midfondvlucht vanuit Reims, gelegen op 397 kilometer van Urk. Reeds in de late avond/nacht na het inkorven werd bekend dat de duiven vervoerd werden naar Rethel, gelegen op 361 kilometer van Urk, met de bedoeling daar vrijdag zo vroeg als mogelijk te lossen. De weersvoorspelling voor zaterdag en de dagen daarna was de reden om van plan te veranderen. Nadat in de loop van vrijdag de toestemming van de NPO en het lossingsinstituut IWB was verkregen werden de duiven om 10.00 uur gelost met een matige zuidelijke wind.

Vrijdag waren de eerste meldingen van Erik Korteweg, die een prima uitslag scoorde met de nodige kopprijzen. Ook de winnaar van de week daarvoor Wouter Kroon melde een vroeg duif en wel dezelfde waarmee Wouter een week eerder eerste vloog. Pas later bleek de Familie Zeeman een fantastische uitslag gescoord te hebben, maar omdat de harde werker Piet Zeeman op vrijdagmiddag moest werken kon pas achteraf gemeld worden. De Familie Zeeman bestaat uit de broers Piet en Simon, waarvan Piet de duivenmelker is en de volledige duivenkolonie runt. Piet is een liefhebber van de korte vluchten en had voor deze vlucht 20 duiven ingemand. De eerste duif de 17-862 was om 13.39 uur geconstateerd en had de 350 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 96 kilometer per uur. De 862 is een zeer goede duif die eigenlijk altijd wel in de top 25 van de verenigingsuitslag te vinden is. Op 13.42 en 13.45 uur waren de tweede en derde duif binnen en dat bleek goed voor de tweede en vijfde duif in de uitslag. Verder vlogen van de 20 duiven er 14 prijs en dan boek je gewoon een fantastisch resultaat en domineer je de verenigingsuitslag. Piet en Simon van harte proficiat met deze geweldige resultaten, het is jullie van harte gegund.

Zoals al gemeld was Erik Korteweg ook super bezig met de prijzen drie en acht. Wouter Kroon zijn 20-154 blijkt een echte topduif met na een eerste vorige week, nu een knappe vierde prijs. Tiemen Schinkel en Lub Korf ook weer geweldig op dreef met de kopprijzen zes en tien, Riekelt en Jannie Brands natuurlijk ook weer top met prijs zeven en Robbie Vahl netjes op plek negen.

In de eerste divisie eerste en derde Erik Korteweg en tweede Wouter Kroon. Bij de jeugd eerste Wouter Kroon en tweede Joas van Zuiden. Jef Custers eerste met de gewonnen prijzen met een perfecte zes prijzen op zes deelnemende duiven en Tiemen Schinkel en Lub Korf ook dezelfde perfectie met 10 prijzen op 10 deelnemende duiven, derde Klaas van den Berg met 10 prijzen op 12 duiven. Met de getekende duiven op de plekken 4 en 54 is de Jackpot voor de getekende duiven voor Wouter Kroon. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Klaas van den Berg.

Achteraf bleek vrijdag de enige dag waar een fatsoenlijke duivenvlucht mogelijk was en mogen we blij zijn met onze flexibele bestuurders. Donderdag inmanden voor Issoudun, gelegen op 686 kilometer van Urk en vrijdag voor een training vanuit Deventer, gelegen op 63 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.