Familie Wakker heerst op Wijchen 25-08-2012

            

Op Wijchen werden maar liefst 572 duiven ingemand, ondanks dat de weersvooruitzichten voor zaterdag niet al te best waren. Gelukkig bleek zaterdagmorgen dat het weer best redelijk was en de duiven om 9 uur gelost konden worden met een matige zuidzuidwesten wind.

Gerrit Wakker constateerde zijn 157 om 09.55 uur en het was deze duif die met een snelheid van 101 kilometer per uur de eerste prijs scoorde bij PV Flevoland. Gerrit kreeg met name zijn oude duiven erg goed en pakte met de eerste en vierde prijs meteen zijn eerste twee getekende duiven. Overigens pakte Gerrit op de zesde plek de eerste jonge duif van de vereniging. Team Gerrit Wakker was vooraf de grote favoriet voor het natour kampioenschap en zij maakten dit op deze Wijchen meer dan waar. Gerrit, Klaas en Johan van harte proficiat met deze mooie zege.

Hans Wakker had op deze Wijchen 64 duiven ingemand en draaide 4 duiven in de toptien, te weten drie, zeven, acht en negen. Op drie en acht zijn eerste twee getekende duiven. Hans presteerde het om maar liefst 50 van zijn 64 duiven in de prijzen te pakken. Bijna 80% prijs met 64 duiven mee is een absolute topprestatie en een duidelijk signaal dat de strijd om het natour kampioenschap nog niet gestreden is. Hans van harte proficiat met deze topuitslag.

Op de tweede plek was het Dubbele Hakvoort die zijn zoveelste toptien notering dit seizoen scoorde. Dubbele is in staat op iedere discipline in de duivensport uit te blinken. Op de vijfde plaats Fokke Gnodde met zijn tweede getekende duif. Naast veel toptien klasseringen op met name de korte vluchten, weet Fokke nu steeds beter zijn duiven op waarde in te schatten. Op de tiende plek Harm Gnodde met de tweede jonge duif in de vereniging. Helaas kreeg Harm deze jonge duif niet tijdig binnen, anders was misschien de eerste plek mogelijk geweest. Maar Harm was dik tevreden over zijn jonge duiven en vooral met het feit dat er geen noemenswaardige verliezen waren.

In de eerste divisie was het natuurlijk Dubbele Hakvoort op de eerste plek, met Hans Wakker op twee en Fokke Gnodde op drie.

De eerste duif in Swifterbant was voor Piet en Simon Zeeman op plaats 15 en met 14 op de 34 duiven prijs ook daar een verdienstelijke uitslag.

Onze attractiecommissie had een zogenaamd superweekend op attractie gebied georganiseerd. De vleespakketten waren voor Gerrit Wakker, Familie Zeeman en Piet Molenaar. Ook werden veel deelnemers verrast met een grote rollade. Simon, Meindert en Bertram bedankt voor deze topattracties.

Natuurlijk speelt op deze natour ook het Zeebulon jonge duiven kampioenschap een grote rol. Dit is een kampioenschap over de verkochte jonge duiven van de Gebroeders Simons uit Ransdaal. Het waren Meindert en Jan de Boer die hier de eerste prijs scoorden, vlak voor Louw en Frans van den Berg. Ook hier beloofd het een mooie strijd te worden om de hoofdprijs van 250 euro.

Ondanks de zware regenbuien op zaterdagmiddag kwamen de duiven van Wijchen heel redelijk naar huis en waren de meeste deelnemers heel tevreden over het verloop van de vlucht.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.