Familie Kempers wint met voorsprong zeer natte Chateaudun

Screenshot 2016 06 26 12 30 17 resized  IMG 20160626 WA0004 resized

Maar liefst 264 duiven werden donderdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de derde dagfond op Gien. Op vrijdag werd reeds bekend dat de duiven naar Chateaudun gingen, zo’n 80 kilometer westelijker, dit omdat de lossingscommissie daar de kans het grootste achtte om te kunnen lossen. Zaterdagmorgen werden de duiven met een west-noordwesten wind gelost. Echter zaterdagmiddag schoof een langgerekt regenfront over de vlieglijn en dat bleef zeer lang hangen en trok maar zeer langzaam weg. Het gevolg was dat de duiven met zeer langdurige en zware regen te maken kregen en het concours daar zwaar door werd beïnvloed. De winnaar werd deze keer één van de drie musketiers W. Visser uit Haskerhorne. Van harte proficiat.

Frank en Harm Kempers zaten thuis te kijken op internet en zagen plotseling een melding van Marsman uit Zwartsluis en zeiden tegen elkaar dan kunnen er bij ons ook zo duiven zijn. Ze keken naar buiten en zagen meteen een duif vallen. Het was hun jaarling 399 die om 15.48 uur geconstateerd werd en met een snelheid 72 kilometer per uur de 594 kilometer had afgelegd. Snel werd de duif gemeld en met spanning werden de meldingen van de andere leden gevolgd. Hun doelstelling was dit jaar voor de eerste keer een eerste prijs scoren bij PV Flevoland. Nadat alle liefhebbers hadden gemeld bleek de overwinning een feit. Frank en zijn zonen Gerwin en Harm waren eerste op deze zeer natte en lastige dagfond van Chateaudun. Een voortreffelijke prestatie van een zeer enthousiaste combinatie die nog maar een paar jaar geleden met duiven is begonnen. Natuurlijk kregen ze zaterdagavond de nodige felicitaties, want deze harde werkers en echte verenigingsmensen wordt het van harte gegund. Frank, Gerwin en Harm van harte proficiat met deze mooie prestatie.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden natuurlijk op deze dagfond ook goed mee met een mooie tweede en achtste prijs. Riekelt en Jannie Brands kregen hun duiven erg goed met 9 prijzen op 17 duiven en zij starten met een prima derde plek. Piet en Simon Zeeman zijn tegenwoordig in iedere discipline sterk en begonnen met een keurige vierde plek. Gerrit Wakker kreeg drie duiven vlot achter elkaar en deze waren goed voor de vijfde, zesde en zevende plek. Meindert en Jan de Boer lieten zien dat hun fondduiven niet veel last hadden van de regen en zij scoorden een mooie negende plek. Piet Molenaar deed het ook weer prima met een tiende plek.

Mooie series waren er voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met 6 prijzen op 12 duiven en Klaas van den Berg en Bartel de Berg hadden opnieuw het hoogste prijspercentage met 3 prijzen op 4 duiven.

In de eerste divisie werden Frank, Gerwin en Harm Kempers natuurlijk eerste, Riekelt en Jannie Brands tweede en Meindert en Jan de Boer derde. Bij de jaarlingen werden Frank, Gerwin en Harm Kempers eerste, Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn tweede en Riekelt en Jannie Brands derde. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Klaas van den Berg en Bartel de Berg. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Pieter Woord. De minutenprijs was natuurlijk weer voor Dubbele Hakvoort en de secondenprijs was voor Louw van den Berg.

Bij de dagfond onaangewezen eerste Frank, Gerwin en Harm Kempers, tweede Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Gerrit Wakker en vijfde Piet en Simon Zeeman. Aangewezen eerste Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn, tweede Gerrit Wakker, derde Jelle Roskam, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Jef Custers. Bij de duiven eerste en vierde Gerrit Wakker met zijn 14-437 en zijn 14-541, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 14-576, derde Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn met hun 13-377 en vijfde Jelle Roskam met zijn 14-442.

Toch zijn de duiven ondanks de zware regen goed thuisgekomen en waren er geen verliezen.

Komend weekend weer een midfond vanuit Laon (afstand Urk 370 km) en de vlucht der vluchten de ZLU klassieker vanuit Barcelona (afstand Urk 1278 km). Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.