Fam.Zeeman trotse winnaars van Quievrain

         

Vrijdagavond werden bij PV Flevoland een record aantal  van 726 duiven ingemand op Quievrain, een klein dorpje aan de Belgisch-Franse grens, gelegen op 284 kilometer van Urk. De weersverwachting was uitstekend, mooi weer met een matige noordenwind. Zaterdag werden de duiven daarom al om 08.15 uur gelost. Helaas voor deze regio draaide de wind tijdens de vlucht naar wat zuidelijker richtingen, waardoor de vertste afstanden wat meer voordeel hadden. Maar goed dat is duivensport. Het was Theo Pander in Joure die de eerste prijs pakte in samenspel F. Theo van harte proficiat.

De broers Piet en Simon Zeeman zagen uit het eerste koppel wat overkwam, meteen een duif op hun hok vallen. De twee jarige doffer de 343 werd om 11.53 uur geconstateerd en werd met een snelheid van 76 kilometer per uur glorieus winnaar bij PV Flevoland. De 343 komt van Jan en Ina Kleuver uit Wijhe en deze topmelkers pakten dezelfde dag 7 duiven bij de eerste 16 op 1771 duiven in kring 5 van afdeling 8. Het is soort van Piet Koper uit Wervershoof met daarin oa de Tornado, welke ook weer zit in de wereldberoemde Ché van de meubelfamilie Eijerkamp uit Zutphen. Uit het tweede koppel wat overkwam bij Piet en Simon viel hun tweede duif, de zes jarige duivin de 280. Zij won de derde prijs in de vereniging. De 280 komt uit twee duiven van Geert van Urk, de vader is Van Loon en de moeder komt uit broer 626 (3x toptien in de afdeling) keer zus 625 en deze is gekocht in PV Flevoland. Quievrain werd zo een schitterende vlucht voor Piet en Simon. Uiteraard bij deze van harte proficiat.

Dubbele Hakvoort pakte met zijn nu al legendarische 430 een prima tweede plek en had verder met 19 prijzen op 29 duiven een hele mooie serie. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn haalden een keurige vierde plek en met 20 prijzen op 38 duiven is hun kolonie prima in orde vlak voor de start van hun favoriete dagfondvluchten.  Natuurlijk waren ook Tiemen Schinkel en Lub Korf weer met een aantal duiven present in de toptien. Deze week werd het vijf, zes en negen en maar liefst 20 prijzen werden gescoord op 30 duiven. De eerste duif was de 385 en dit was de eerst getekende duif in de vereniging en deze 385 heeft al heel veel prijzen gewonnen voor Tiemen Schinkel en Lub Korf.

Pieter Woord scoorde de zevende en achtste plek en zijn duiven lijken de stijgende lijn te pakken te hebben. Fokke Gnodde is ook een grote favoriet voor de vluchten vanaf 460 kilometer en met een tiende plek en 17 prijzen op 29 duiven heeft Fokke zijn duiven precies op tijd in topvorm.

Mooie series werden ook nog gescoord door Gerrit Wakker met 18 prijzen op 28 duiven en Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr met 21 prijzen op 39 duiven.

In het Varia Vis kampioenschap onaangewezen staat Harmen Gnodde eerste voor Tiemen Schinkel en Lub Korf, Piet en Simon Zeeman volgen als derde. In het Varia Vis kampioenschap aangewezen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Jef Custers tweede en Pieter Woord derde. In het Varia Vis duifkampioenschap staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste met hun 385, voor Gerrit Wakker met zijn 345 en Pieter Woord met zijn 668.

Donderdagavond is het inkorven voor de teletekstvlucht vanuit het Franse Sezanne, gelegen op 460 kilometer van Urk, en op vrijdag is het inmanden voor de eerste supervitesse vanuit Gennep. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.